Delnice: na mjestu derutne zgrade bit će hotel s četiri zvjezdice

Delnice: na mjestu derutne zgrade bit će hotel s četiri zvjezdice Delnice: na mjestu derutne zgrade bit će hotel s četiri zvjezdice
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Na mjestu derutnog objekta investitori vide jasnu viziju novog hotela (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Sve je izvjesnije da bi derutna zgrada bivšeg doma zdravlja u Delnicama u dogledno vrijeme mogla biti srušena, da bi na toj lokaciji počela izgradnja hotela koji bi se namjenski koristio za potrebe sportskog turizma.

Za razliku od nedavne sjednice delničkog Gradskog vijeća, kada je tek okvirno najavljeno zanimanje privatnih partnera za takav projekt, oni su tijekom potonjeg posjeta lokalnoj samoupravi potvrdili kako imaju vrlo jasnu viziju poslovnih ulaganja u smještajni dio ponude delničkog turizma.

Od prvih kontakata Grada Delnica s mađarskim predstavnicima tvrtke VR - Krk prošle su nepune dvije godine, a tijekom prošlotjednog sastanka inozemni partneri su vrlo jasno najavili u kakav projekt žele ulagati. Delnički gradonačelnik Ivica Knežević istaknuo je da kreću u projektiranje novog hotela s 80 soba i u kategoriji četiri zvjezdice. 

"Od samog početka rada trebat će zaposliti trideset i petero ljudi, jer predlagači žele da to bude objekt na razini poslovnog partnera koji je nađen u tvrtki Marriott International. Riječ je o jednom od globalnih lidera u hotelskom poslovanju, koji će, vjerojatno, preuzeti i upravljanje hotelom", tumači Knežević.

Grad je spreman kvalitetno riješiti pitanje hotelskog parkirališta. Problema ne bi smjelo biti ni zbog širenja građevinske lokacije na rubnim dijelovima delničke Park šume Japlenški vrh, a vrlo obećavajuće, kaže gradonačelnik, zvuče i najave partnera o brzini izgradnje hotela. 

Naime, oni procjenjuju da bi, kada se definira projektni zadatak i ishodi građevinska dozvola, hotel morao biti gotov za četiri–pet mjeseci, rekao je Knežević.

Projekt izgradnje hotela svakako će biti i poticaj aktualiziranju već pomalo zamrle priče o potrebi cjelovitije obnove sportskih objekata u Delnicama i ponovnom pozicioniranju toga grada kao središta bazičnih priprema sportaša. Poslušajte prilog:

Na mjestu derutnog objekta investitori vide jasnu viziju novog hotela, pripremio Nenad Lučić

Komentari