Delnice prve za ravnopravnost žena i muškaraca

Delnice prve za ravnopravnost žena i muškaraca Delnice prve za ravnopravnost žena i muškaraca
Ivica Knežević potpisuje povelju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Ivica Knežević potpisuje povelju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Detalj naslovnice hrvatskog izdanja Povelje (Foto: www.ccre.org)

Grad Delnice prva je lokalna samouprava u Republici Hrvatskoj, koja je potpisala europsku Povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca.

Tijekom jutrošnje svečanosti potpisivanja gradonačelnik Ivica Knežević je naglasio da se radi o dokumentu koji je još prije osam godina osmišljen pri Vijeću europskih gradova i općina, no, suprotno očekivanjima, takva inicijativa još nije naišla na željeni odaziv lokalnih zajednica. Povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca možete pročitati ovdje. 

Grad Delnice će posebnim akcijskim planom razraditi mjere za promicanje  spolne ravnopravnosti na tržištu rada te u obrazovanju, politici i javnom životu, a dio mjera bit će usmjeren prema suzbijanju obiteljskog nasilja. Ravnomjernost u suodlučivanju u društvenom životu lokalne samouprave treba naglašavati i u stvarnosti demonstrirati kroz akcijski plan, koji neće biti samo mrtvo slovo na papiru, već dokument kojeg ćemo svakako pokušati realizirati, rekao je Knežević. Poslušajte izjavu:  

Komentari