Delnice red na parkiralištima neće uvoditi naplatom parkinga

Delnice red na parkiralištima neće uvoditi naplatom parkinga

Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka

Pokušaj uvođenja naplate parkiranja u Delnicama je prije nekoliko godina potaknuo niz negativnih reakcija, pa je rasprava o primjeni takve odluke odgođena završetka prometnog uređenja gradskog središta. Radovi upravo traju, pa dio delničkih vijećnika smatra da iznova treba razmišljati o naplati parkirnih mjesta. Lokalna vlast sklonija je stavu da parkiranje mora ostati besplatno, pa je tako glasala većina u Gradskom vijeću.

parking-delnice2.jpg

Među sklonijima naplati bio je vijećnik Mladen Mauhar koji upozorava da se naplata ne postavlja zato: da bi se nekoga lupilo po džepu, već radi toga da se napravi red. Reda trenutačno nema i pitanje je kada će ga biti. Ljudi koji rade u Delnicama većim dijelom dolaze iz okolnih mjesta, zauzmu gotovo sva parkirna mjesta i do poslijepodnevnih sati gotovo ne možete parkirati u centru grada, tvrdi Mauhar.

Suprotno tome, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević ističe da su veliki trgovački centri s besplatnim parkiralištima na periferiji već sada vrlo ozbiljna konkurencija malim obrtnicima u gradskom središtu. I zato će se, umjesto naplatom parkiranja, prometni red u središtu Delnica i dalje regulirati sankcioniranjem neodgovornih vozača, a prihod od kazni uplaćivati u fond za kupnju udžbenika delničkim školarcima. Javlja Nenad Lučić:

Komentari