Delnički SDP: 380 metara zaobilaznice odvelo bi kamione iz centra grada

Delnički SDP: 380 metara zaobilaznice odvelo bi kamione iz centra grada

Delničke ulice pretijesne za teške kamione (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Potrebno je izgraditi samo 380 metara nove prometne poveznice državne ceste Delnice – Brod na Kupi s donjim dijelom grada, i u Delnicama bi se riješio aktualni problem prolaska teških kamiona gradskim ulicama, smatraju čelnici delničkog SDP-a Igor Pleše i Davor Košmrlj.

Zbog svoje duljine, istaknuli su na konferenciji za novinare delnički socijaldemokrati, nova delnička zaobilaznica ne bi bila zahtjevna za projektiranje, izgradnju i kasnije održavanje. Njezina izvedba bila bi puno jeftinija od svih dosad predloženih rješenja, a od toga bi jednaku korist imali građani i gospodarstvenici.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a u Delnicama Igor Pleše vjeruje da će lokalna vlast imati sluha za takav prijedlog jer sadašnja prometna situacija i učestali prolasci teških teretnih vozila ulicama grada, osim što nanose štetu, mogu biti i opasni. "Oštećuje se gradska infrastruktura, a građani zbog vibracija primjećuju oštećenja na svojim kućama, garažama i sličnim objektima, a u zimskim mjesecima teški kamioni nerijetko ostaju 'zarobljeni' u uskim ulicama", kaže Pleše i dodaje kako prolazak kamiona u blizini pješaka nije dobra opcija.

"Posebno treba voditi računa o djeci koja često nisu svjesna potencijalne opasnosti, ali i o starijim sugrađanima koji u zimskim mjesecima, koliko god ulice bile dobro očišćene, hodaju uz same kamione", naglašava Igor Pleše. Poslušajte izjavu:

Pleše: Kamioni u centru grada su opasni i nanose štetu, pripremio Nenad Lučić

Komentari