Delnički vijećnici: Platak važniji od Delnica?

Delnički vijećnici: Platak važniji od Delnica?

Klizalište u Delnicama manje važno od skijališta na Platku? (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Tvrtka Goranski sportski centar gospodari objektima sportske namjene u Delnicama, stoga bi ih trebala nuditi kao turistički proizvod, misle gradski vijećnici Delnica.

Koliko je u tome uspješna te u kojoj mjeri turizmu Delnica pomaže Primorsko-goranska županija, bila je tema jučerašnje dvosatne rasprave delničkih vijećnika. Sudjelovao je i pročelnik županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

Stariji sportski objekti u Delnicama presporo se moderniziraju, a noviji, poput gradskog klizališta, sadržajno su nedovršeni i marketinški loše promovirani. ''Smatram žalosnim da većina građana Rijeke ne zna da Delnice imaju klizalište. Marketing ne znači napraviti Facebook profil i pozivati ljude da dođu'', izjavio je vijećnik Danijel Kezele.

Na takva je razmišljanja delničkih vijećnika reagirao Valerij Jurešić: tijekom desetak godina oko 17 milijuna kuna PGŽ je investirala u sportske objekte Delnica; u četiri godine PGŽ je uložila četiri, a Grad Delnice milijun kuna; tijekom zadnje dvije godine Županija je uložila dva milijuna, a Grad 30 tisuća kuna.

Da poticanje projekata Goranskog sportskog centra na skijalištu Platak, znači manje ulaganja PGŽ u sportske sadržaje Delnica smatra vijećnik Mladen Mauhar. Dodao je da se Županija, otkad je Općina Čavle postala sastavnim dijelom Goranskog sportskog centra, ubrzano okreće Platku.

Prema planovima koje je vijećnicima predočio direktor GSC-a Dario Medvedec, nakon ovogodišnjih ulaganja najveći pomaci u poboljšanju ponude, a time i povećanju broja korisnika, bit će u Delnicama vidljivi na gradskom klizalištu. Na sjednici je bio Nenad Lučić:

O raspravi delničkih vijećnika, pripremio Nenad Lučić

Komentari