Deset godina teta i barbi pričalica: veliki koncert za male i velike junake

Deset godina teta i barbi pričalica: veliki koncert za male i velike junake

Priča kao lijek (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Program "Pripovjedač/ica priča za laku noć", poznatiji kao "tete i barbe pričalice" Udruge Portić, svoj će 10. rođendan proslaviti humanitarnim koncertom u Centru Zamet 24. listopada. Program se provodi u KBC-u Rijeka na Kantridi, gdje educirani volonteri pričama djeci olakšavaju boravak u bolnici.

Edukacija novih volontera održat će se od 9. do 11. listopada. Prijaviti se mogu svi stariji od 16 godina, a sve informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Udruge Portić. Program "Pripovjedač/ica priča za laku noć" provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva RH, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, dok knjige za čitanje osigurava Gradska knjižnica Rijeka, čiji je ravnatelj Niko Cvjetković na današnjoj pressici naglasio s kolikim zadovoljstvom pomaže u ovom projektu, budući da su, iako uspješni, ovakvi volonteri još uvijek rijetke ptice.

V. d. ravnateljice Dječjeg odjela KBC-a Kantrida dr. Jelena Roganović naglasila je kako je riječ o novom načinu liječenja djece: nije više dovoljno samo pružiti im najbolje liječničke metode, već i dodatne sadržaje koji će im olakšati boravak u bolnici, poput ovog, gdje se djeci uglavnom pričaju priče o junacima koji pobjeđuju strah.

Voditeljica programa "Pripovjedač/ica za laku noć" Maja Opašić pozvala je sve zainteresirane da se uključe u program, budući da ih u svakom trenutku treba biti stotinjak kako bi stigli, bez obzira na praznik ili vikend, do svakog djeteta koje želi priču.

Prihod od prodanih ulaznica za koncert na Zametu namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida, a nastupit će gotovo sva imena riječke scene, kao i poznati gosti poput Mie DimšićVoditeljica "pričalica" Maja Opašić najavila je feštu i seminar za nove volontere - poslušajte:

Tete i barbe pričalice, pripremio Albert Petrović

Komentari