Devčić: Ne moramo se bojati za budućnost riječkog rukometa

Devčić: Ne moramo se bojati za budućnost riječkog rukometa

Marin Đurica, Vedran Devčić i Jadranko Stojaković

Mlađi kadeti Zameta u završnici prvenstva Hrvatske osvojili prvo mjesto, u finalu su pobijedili PPD Zagreb. Tjedan dana ranije titulom prvaka Hrvatske okitili su se kadeti Kozale. To su dva velika ostvarenja i jamstvo budućnosti, rekao je predsjednik zameta Devčić..

Rukometna Liga za prvaka polako se primiče kraju. U Zametu su polako počeli svoditi račune sezone na izmaku. Bez obzira na ishode predstojeća tri ogleda, može se okarakterizirati kao uspješna.

Iza nas je 35 službenih utakmica, a ispred nas su u slijedećih šest dana, u dinamičnom ritmu još tri utakmice Lige za prvaka. Nakon današnjeg gostovanju kod PPD Zagreba, u subotu ćemo dočekati Umag, a u utorak Dubravu. U ta tri susreta očekujemo dvije pobjede i jedan častan poraz. Bude li tako, Ligu za prvaka ćemo završiti na četvrtom mjestu i to bi bio izniman uspjeh, kratko je u uvodu rekao predsjednik MRK Zamet Vedran Devčić

No nije samo iza prve ekipe Zameta uspješna sezona. Ima se čime riječki rukomet za pohvaliti i u mlađim uzrasnim kategorijama.

Prošlog vikenda su mlađi kadeti Zameta u završnici prvenstva Hrvatske osvojili prvo mjesto pod vodstvom trenera Igora Marjanovića. U finalu su pobijedili upravo PPD Zagreb. Tjedan dana ranije titulom prvaka Hrvatske okitili su se kadeti Kozale. I oni su bili bolji u finalu od PPD Zagreba. To su dva velika ostvarenja koja potvrđuju da se u riječkom rukometu iznimno dobro radi s mlađim kategorijama i to je jamstvo budućnosti. Slijede nam godine u kojima ćemo s vlastitim kadrovima Zamet zadržati u vrhu hrvatskog rukometa, rekao je Devčić.

Zamećani su nakon dugog niza godina zaigrali u Ligi za prvaka. Nepoznat osjećaj za sadašnje, uglavnom mlade igrače.

Velika je ovo promjena u odnosu na prošle godine. Sedam godina sam u Zametu i ovo mi je prvi put da igram u Ligi za prvaka. Uvijek se u Ligi za poredak ili nekom natjecanju koje nije ništa donosilo igralo s manje ozbiljnosti. Treniralo se manjim intenzitetom, a tada su i ozljede bile češće zbog takvog pristupa. Velika je to razlika, igramo s guštom i prilika nam je to da pokažemo što možemo, rekao je Marin Đurica te se osvrnuo na preostala tri dvoboja.

Danas nas očekuje Zagreb, kako je rekao predsjednik, i častan poraz. A u dvije domaće utakmice moramo pobijediti i dokopati se četvrtog mjesta. Tako bi uspješno okončali sezonu, rekao je Đurica.

I nedohvate li Zamećani četvrto mjesto, sezona će biti uspješna. Slaže se s time Jadranko Stojanović.

Izborili mso rezultata koji Zamet nije uspio ostvariti dugi niz godina. Odigrali smo niz kvalitetnih i teških utakmica jer u toj ligi nema slabih protivnika. Imamo samo jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka, protiv Umaga, i nadam se da ćemo kod kuće protiv Umaga i Dubrave ostvariti još dvije pobjede, rekao je Stojanović te se zahvalio na vijačima na podršci kroz sezonu.

Nakon današnjeg ogleda protiv Zagreba (18h), Zamećani u subotu dočekuju Umag (17h), a zastor na sezonu spustit će u utorak u 20 sati, gost dvorane na Zametu je Dubrava.

Komentari