Diani Haller i "Španjolskim strastima" dug i snažan pljesak riječke publike

Diani Haller i "Španjolskim strastima" dug i snažan pljesak riječke publike Diani Haller i "Španjolskim strastima" dug i snažan pljesak riječke publike
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Zvijezda štutgardske opere i miljenica europske i riječke publike, koloraturna mezzosopranistica Diana Haller sinoć je u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca održala zanosan i vrlo zahtjevan recital "Španjolske strasti", uz izvrsnu pijanističku pratnju Filipa Faka.

Program koji nikada dosad Diana Haller nije izvela, odabran je i složen upravo za riječku publiku i njen rodni grad. Prvi je na programu bio Manuel de Falla i sedam pjesama različitih tempa, boja i dinamike, u kojima je, uz izrazitu mimiku lica, dočarala strast, tugu, ljutnju, bol, nježnost.

Uslijedile su pjesme Joaquina Turine i Fernanda Obradorsa, a nakon pauze pjesme slavnoga pjesnika i dramatičara Federica Garcie Lorce, austrijskoga skladatelja Huga Wolfa, Argentinca Carlosa Guastavina, a posebno je bila efektna pjesma Canto negro Xaviera Montsalvatge.

Čistoća zapjeva, lakoća i pokretljivost glasa i zadivljujuće izrađena dinamika zapjeva, u kojem se izvrsno čuje i najtiši pianissimo Diane Haller očarali su publiku koja je dobila i dva dodatka - Zajčevu Mletačku elegiju i glasovno vrlo tešku ariju iz Pepeljuge. Publika je snažnim i dugim pljeskom pokazala koliko voli Dianu Haller.

Španjolske strasti, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari