Dinamo rutinski pobijedio Orijent u sjajnom ambijentu pune Krimeje

Dinamo rutinski pobijedio Orijent u sjajnom ambijentu pune Krimeje

Foto: Ivan Ribarić (HRT - Radio Rijeka)

Pravu nogometnu feštu gledali smo na Krimeji. Pred ispunjenim gledalištem Dinamo je protiv Orijenta slavio s rutinskih 1:4, a veliko veselje tribinama u 62. minuti donio je jedini Orijentov strijelac Fatić.

ORIJENT 1919 - DINAMO 1:4

Strijelci: 0:1 Čop 28', 0:2 Leovac 46', 0:3 Jurić 56', 1:3 Fatić 62', 1:4 Menalo 69'

ORIJENT 1919: Boglić - Travaglia, Tadejević, Mulac, Švrljuga - Hodža, Mohorovičić, Zrilić, Fatić - Fućak, Frigan

DINAMO: Livaković - Moharrami, Dilaver, Lauritsen, Leovac - Franjić, Ademi, Gojak, Bulat - Čop, Jurić

Nogometaši Orijenta u šesnaestini finala Hrvatskog kupa na Krimeji su dočekali momčad Dinama. Za Krimejčane najbolja vijest je povratak Fućka i Švrljuge koji su odmah zaigrali od prve minute.

Na početku Orijent prijeti dvaput iz prekida, no oba pokušaja glavom nisu teška zadaća za Livakovića. Nakon petnaestak minuta prijete i goste preko Jurića i Ademija, no bez uspjeha.

Sredinom prvog dijela s lijeve strane Fućak prolazi prema sredini, ali Livaković brani. U 28. minuti Dinamo dolazi do prednosti uz veliku pomoć Orijentove obrane. Tadejević je izgubio loptu u pokušaju driblinga, a njegov poklon koristi Čop za vodstvo gostiju 0:1.

Početkom nastavka Dinamo radi razliku. Već u prvom napadu sjajno kombiniraju Ademi i Leovac koji pogađa za 0:2. Deset minuta kasnije gužvu nakon kornera koristi Jurić i petom postavlja 0:3.

Radost domaćih tribina donio je Fatić u 62. minuti kada glavom pogađa za 1:3. Minutu kasnije Švrljuga gađa gornji desni kut, no Livaković sjajno brani.

Nastavak golijade vidjeli smo u 69. minuti kada Menalo zabija za 1:4. U 75. minuti Jadrić puca iz daljine, ali njegov pokušaj zaustavlja vratnica. 

Komentari