Dirigent Marco Boemi: "U riječkoj Operi se događa nešto posebno!"

Dirigent Marco Boemi: "U riječkoj Operi se događa nešto posebno!"

Maestro Marco Boemi na probi s orkestrom (Foto: Pixsell)

Riječka Opera posljednjih godina niže velike koncerte na kojima nastupaju vrhunske svjetske solistice i solisti: Sumi Jo, Dunja Vejzović, Marjukka Tepponen, Diana Haller, Jose Carreras, Carlo Colombara, Lucio Gallo i ostali.

"Pogled prema 2020: EPK i HNK gala-koncert" predstavio je početkom ovoga tjedna jednog od najboljih tenora današnjice Yusifa Eyvazova, legendarnoga talijanskog baritona Lucia Galla i miljenicu talijanskih opernih kuća Rossanu Rinaldi

Kao posebna gošća nastupila je operna diva Maria Guleghina, a toj se, u Rijeci dosad neviđenoj opernoj reprezentaciji, pridružila i prvakinja riječkog HNK Kristina Kolar te drugi članovi njihova sjajnoga solističkog ansambla. 

Na repertoaru su bile poznate operne arije iz klasičnih djela, čiji su autori Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini, Francesco Cilea i Umberto Giordano, a koncertnom su ravnala čak dva dirigenta: Ville Matvejeff i Marco Boemi, koji je tim povodom govorio za našu emisiju "Box in". Ovo mu je treći boravak u Rijeci, pa se već imao prilike upoznati s orkestrom HNK Ivana pl. Zajca s kojim radi na snimanju CD izdanja koje će biti objavljeno uskoro. 

"Postoje neka mjesta na koja ideš odraditi posao i uzeti novac, a u nekim drugim situacijama u pitanju je manji novac, ali je zanimljivije jer se nešto posebno događa, kao što je to slučaj ovdje", kaže maestro Boemi koji dirigira po cijelom svijetu, a nakon Rijeke, čeka ga gostovanje na Šaljapinovom festivalu u ruskom Kazanu.

Zašto podržava ovakve posebne projekte te koliko je dobar omjer mladih i starijih glazbenika u orkestru ključan za dobru izvedbu, maestro Marco Boemi otkriva u razgovoru što ga je s njim vodio Ivica Vrkić – poslušajte:

Boemi: "U Rijeci se događa nešto posebno!", pripremio Ivica Vrkić

Komentari