Divjak na susretu s ravnateljima škola: "Reforma je zajednička kreacija!"

Divjak na susretu s ravnateljima škola: "Reforma je zajednička kreacija!" Divjak na susretu s ravnateljima škola: "Reforma je zajednička kreacija!"
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Ne tražimo izgovore nego akciju, moramo opravdati velika ulaganja u reformu. Dosta toga je pripremljeno, ali do jeseni nas čeka puno posla, a reforma uspijeva ili ne jedino i isključivo u učionicama, rekla je na Građevinskom fakultetu u Rijeci ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministrica se danas susrela s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz Ličko-senjske, Istarske, dijela Karlovačke te iz Primorsko-goranske županije.

"Nakon Splita, Primoštena i Zagreba, eto nas i u Rijeci", rekla je ministrica Divjak i podsjetila da je u reformu uključeno 40 tisuća nastavnika i suradnika. "Pokrivenost ravnatelja edukacijom je 90-postotna, preostaje nam poraditi na boljoj opremljenosti laboratorija, edukaciji učitelja i njihovoj digitalnoj neovisnosti, i zato nam trebaju susreti poput ovoga", rekla je ministrica, koja ima razloga za zadovoljstvo.

"Jesam, zadovoljna sam, ali još bih bila zadovoljnija da se više piše i priča u medijima o jako pozitivnim primjerima jer ih ima jako puno, ne samo u eksperimentalnim školama. Evo i sad kroz edukaciju nastavnika ima jako dobrih primjera i zapravo se cijela reforma kokreira", kaže Divjak.

Jesen će definitivno brzo doći, a ministrica kaže kako je posebno ponosna na to što je u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj u protekle tri godine uloženo dvije milijarde kuna. "Pri tome ne računamo ulaganja u strukovno obrazovanje, i to je ukupno milijun i po kuna po školi, a to je najveće ulaganje ikada u reforme u Hrvatskoj", zaključila je Blaženka Divjak.

Šteta je tek što mediji nisu mogli čuti - ako ih je bilo - svakidašnje jadikovke ravnatelja, jer smo nakon uvodnog pozdrava uljudno i mi novinari pozdravljeni, a novi susreti s ravnateljima u Hrvata slijede u još tri grada: Osijeku, Vinkovcima i Varaždinu. Javlja Josip Krmpotić:

Reforma, pripremio Josip Krmpotić

Komentari