Dječja karnevalska povorka: subota ili nedjelja?

Dječja karnevalska povorka: subota ili nedjelja? Dječja karnevalska povorka: subota ili nedjelja?
Kuda prolazi Dječja karnevalska povorka (Foto: TZ grada Rijeke) Kuda prolazi Dječja karnevalska povorka (Foto: TZ grada Rijeke)
Karnevalske povorke i nove tehnologije (Foto: TZ grada Rijeke) Karnevalske povorke i nove tehnologije (Foto: TZ grada Rijeke)
Tom Novy (Foto: TZ grada Rijeke) Tom Novy (Foto: TZ grada Rijeke)

Primijetili ste kišni oblak iznad glave meštra Tonija? Niste? Naravno, njemu uvijek sija sunce. (Foto: TZ grada Rijeke)

Programi 31. riječkog karnevala pretposljednjeg karnevalskog vikenda odvijat će se prema najavljenom rasporedu. Jedino još za Dječju karnevalsku povorku nismo sigurni hoće li biti održana u subotu ili nedjelju. Odluka slijedi sutra iza 16 sati.

Za sudjelovanje u 18. Dječjoj karnevalskoj povorci prijavilo se više od pet tisuća maškarica iz Rijeke i šireg riječkog prstena, ali i cijele Hrvatske, te četiri skupine iz Slovenije i Srbije. Bila bi prava šteta, kad su se već toliko potrudili, da ih kiša opere i da ih publika, zbog kiše, ne vidi. Stoga još uvijek, za rezervu, stoji nedjeljni termin. Kojeg god dana povorka bila, počet će u 13 sati, a program pred pozornicom na riječkom Korzu već u 11 sati.

Toga dana će dugogodišnji partner Riječkog karnevala, Multilink, čiji stručnjaci osiguravaju prijenos karnevalskih povorci na internetu, prvi put osigurati i prijenos prilagođen za novu generaciju uređaja: tablete i pametne telefone. A vi ćete moći provjeriti kako ti sustavi rade na rijecki-karneval.hr.

Slijedi vikend u kojem će biti održan Carnival DJ Session u zgradi Ex port Delte. U subotu, u 21 sat, počet će program na kojem uz lokalne snage nastupa poznati njemački DJ i producent Tom Novy. Iste večeri na brodu Arca Fiumana Balkan Kolektiv organizira The Great Gatsby Carnival Party uz zlatne zvukove vremena prohibicije u SAD-u.

Kad god bila dječja povorka nedjelja 23. veljače bit će dinamičan karnevalski dan. U Atletskoj dvorani na Kantridi od 10 do 13 sati natjecat će se 120 streličara na petom streličarskom kostimiranom turniru. U 11 sati na Pehlinu će se početi okupljati sudionici tradicionalnog Maškaranog Pehlina. Do sada je prijavljeno jedanaest karnevalskih skupina kojima je to uobičajena štacija prije odlaska na karneval u Lovranu. Večer, od 19:30, je rezervirana za 18. karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu. Ulaz je slobodan, a Glazba je pozvala i goste iznenađenja.

Točan broj prijavljenih na Dječju povorku i karnevalsku prognozu zna stručna suradnica Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić:

Komentari