Dječja manifestacija "Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe"

Dječja manifestacija "Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe"

Foto: Igor Soban / Pixsell

Danas, 24. listopada, u Dobreću se održava manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe”. Program Miće Marunade trajat će od 10 do 16 sati, a održat će se na nekoliko lokacija u središtu Dobreća.

Već od 10 sati počela je izložba domaćih proizvoda i likovno-kreativna radionica za djecu, uz pričanje priča. Članice Društva "Naša djeca" Opatija vode najmlađe kroz Priču o maruniću, a Želimir Depoli će ispričati svoju priču o pčelama i marunu te svome hotelu na Poljanama u kojem pčele sretno žive.

U ponudi su kroštule, fritule, kolači od maruna, vino, maslinovo ulje i ostale domaće delicije.

Djeca uživaju u slatkim domaćim delicijama nakon kojih i u poznatoj priči "Ježeva kućica" u izvedbi zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka u autohtonom ambijentu šume maruna. Nakon predstave i ukusnih zalogaja Društvo športske rekreacije Gorovo organizira rekreaciju za najmlađe na terenu Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć, a potom i kroz šetnju šumama maruna.

Za odrasle je pripremljena bogata ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova, a program za djecu najavila je predsjednica Mjesnog odbora Dobreć Lorena Bašan. Poslušajte:

Lorena Bašan najavila Miću marunadu, pripremila Neva Funčić

Komentari