Do kraja rujna upisi pretplatnika za novu kazališnu sezonu HNK Zajca

Do kraja rujna upisi pretplatnika za novu kazališnu sezonu HNK Zajca

Foto: HNK Zajc

Od utorka 5. rujna počinje upis pretplatnika za novu kazališnu sezonu – najprije za dosadašnje, a od sredine mjeseca i za nove pretplatnike, sve do 28. rujna. Uz dosadašnje, osmišljena su i dva nova pretplatnička ciklusa - "Gostovanja u pretplati" i "Gala pretplata".

Iz riječke kazališne kuće najavljuju gostovanja Baleta i Drame zagrebačkog HNK, Dramskoga kazališta Gavelle, kao i slovenskih narodnih kazališta iz Ljubljane i Maribora. U Rijeku dolaze i Malenki teatar iz Izraela, Slovenska filharmonija, Katarina Bistrović Darvaš, Diana Haller, Aljaž Farasin, Daria Masiero, Luis Chapa, Paolo Magelli, Gina Patterson, Mauro Bigonzetti, Marco Graziani, Petrit Çeku, Zagrebački kvartet, Ars longa, mlada pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić te jedan od vodećih tenora u svijetu Yusif Eyvazov, najavljuju iz HNK Zajca.

Ansambli Hrvatske i Talijanske drame izvode 12 dramskih premijera za sve generacije gledatelja, među kojima su Zajc Stand Up, Woyzeck, Predsjednice, Voda, La rappresentazione dell'Amleto nel villaggio di Merduscia di Sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Sei donne appassionate / Šest strastvenih žena, I giganti della montagna / Gorski divovi i Miscellanea.

U premijernom opernome program najavljene su opere La bohème, Didona i Eneja, Macbeth, Falstaff i Norma, a ponovno će se izvoditi i prošlogodišnje produkcije Otella i Werthera. Nastavljaju se i koncerti orkestra riječke Opere pod ravnanjem vrhunskih dirigenata. Baletni ansambl, pod vodstvom nove ravnateljice Maše Kolar i s novim članovima u ansamblu, donosi pet premijera. Nastavlja se i suradnja s kultnim Slovenskim mladinskim gledališčem i pretplata Piranski zaljev, zahvaljujući kojoj će pretplatnici i ove sezone moći pogledati dvije predstave u Ljubljani.

Osim stalnoga mjesta u gledalištu prema vlastitom izboru, pretplata osigurava popuste od 10 do 50 posto. Kupovinom dvije i više različitih pretplata ostvaruje se dodatni popust, a svi pretplatnici uživaju i popust na redovne cijene ulaznica za većinu programa u produkciji riječkog HNK. Blagajna kazališta će od 5. do konca rujna otvorena radnim danom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati. 

Komentari