Do ljeta 2016. kvalitetnija cesta od Velog do Malog Lošinja

Do ljeta 2016. kvalitetnija cesta od Velog do Malog Lošinja

Foto: Branko Domac/Radio Rijeka

Sigurnije i ugodnije vozit će se od Velog do Malog Lošinja prije turističke sezone 2016., najavili su predstavnici otočke lokalne vlasti i Primorsko-goranske županije potpisujući pismo namjere o značajnom ulaganju u lošinjsku prometnu infrastrukturu.

Rekonstrukcija prometnice duge 3,5 kilometra koja povezuje Veli i Mali Lošinj stajat će, prema trenutnim procjenama, oko 20 milijuna kuna. Vožnja po obnovljenoj cesti ne samo da će biti ugodnija, nego i sigurnija za sve sudionike u prometu jer će se uz kolnik izgraditi i pješačka te biciklistička staza.

Pismo namjere o rekonstrukciji lošinjske prometnice potpisali su u Malom Lošinju predstavnici Grada, Primorsko-goranske županije i turističke kuće Jadranka, koja se u projekt uključila kao nosilac gospodarskoga razvoja otoka. Obnova i dogradnja prometnice između Velog i Malog Lošinja iznimno je važna i za otočane, ali i za goste. 

Županijska uprava za ceste PGŽ koja gospodari prometnicom i održava je, bit će nositelj cjelokupnog posla. Prije rekonstrukcije pripremit će se geodetska i projektna dokumentacija te ishodovati potrebne dozvole, s obzirom da se postojeća cesta širi i dograđuje biciklističkom i pješačkom stazom. Javlja Branko Domac:

Komentari