Dobit crikveničkog "Jadrana" više od dva milijuna kuna

Dobit crikveničkog "Jadrana" više od dva milijuna kuna

"Jadran hoteli" imaju 8 hotela, 2 kampa i turističko naselje (Foto: Jadran hoteli)

Crikveničko hotelsko-turističko poduzeće "Jadran" prošlogodišnju će dobit od 2,1 milijuna kuna raspodijeliti u zadržanu dobit, izvijestili su u ponedjeljak iz Jadrana u priopćenju o održanoj glavnoj skupštini te tvrtke.

Dobit od 2,1 milijun kuna raspodjeljena je u zadržanu dobit, koja sada iznosi 5,3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju sa skupštine na kojoj su prihvaćeni financijski izvještaji za 2014. godinu, izvješća Uprave i Nadzornog odbora te prijedlog Uprave o proširenju registriranih djelatnosti. Jadran u svojem vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje.

Na skupštini, koja ima više od 900 dioničara koji drže više od 490 milijuna kuna vrijednih dionica, sudjelovala su samo tri dioničara - većinski Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) i dva mala dioničara. Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar ocjenjuje da mali broj dioničara na skupštini govori o stabilnosti i transparentnosti poslovanja hotelske tvrtke nakon zaključenja stečajnog postupka.

Posebno ga raduje što su predstavnici Udruge bivših radnika Jadrana, sadašnjih vjerovnika tvrtke, iskazali zadovoljstvo dinamikom isplate vjerovnika. "Žao mi je da na skupštini nisu sudjelovali i predstavnici malih dioničara koji su nedavno iskazali velik interes za poslovanje Jadrana, kao primjerice grad Crikvenica, jer upravo je skupština mjesto gdje se mogu i trebaju raspraviti sva pitanja vezana za poslovanje tvrtke", izjavio je Manestar.

Komentari