Dodijeljene nagrade za volontere godine: pomaganje, druženje i gušt

Dodijeljene nagrade za volontere godine: pomaganje, druženje i gušt Dodijeljene nagrade za volontere godine: pomaganje, druženje i gušt
Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka Foto: Biserka Belić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Volonterska udruga Smart FB

U povodu Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, predstavnici Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije uručili su danas nagrade istaknutim volonterkama i volonterima s područja grada i županije.

Volonteri godine su Marinka Kuna iz Centra za kulturu dijaloga, Matea Marchini iz Udruge "Kulturni front", Damir Medved iz udruga "Bez granica" i "Dren", Davorka Vidić iz Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Tina Đorđević iz Gradske knjižnice Rijeka i Ana Žigo iz Udruge za djecu i mlade "Kocka".

Nagrade "Organizator volontiranja 2017." za dobre volonterske programe i rad s volonterima dobili Udruga "Pegaz", Centar tehničke kulture, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima te Županijski sud u Rijeci.

Jedan od dobitnika nagrade "Volonter godine" je i Damir Medved, koji volontira u dvije udruge - "Dren" i "Bez granica". Zanimaju ga povijest i ekologija, a posvetio se revitalizaciji nasada drena i drenovskih šterni te očuvanju povijesne baštine Drenove.

Kaže da mu je volontiranje užitak, prvenstveno zbog doprinosa zajednici, ali i zbog druženja s članovima udruga i ostalim volonterima. Na dodjeli nagrada, s gospodinom Medvedom je razgovarala Biserka Belić:

Nagrađeni volonter Damir Medved, pripremila Biserka Belić

Komentari