Dodjela Porina u Centru Zamet: četiri kipića ostala na Kvarneru

Dodjela Porina u Centru Zamet: četiri kipića ostala na Kvarneru Dodjela Porina u Centru Zamet: četiri kipića ostala na Kvarneru
Vojko V (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka) Vojko V (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)
Petar Grašo (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka) Petar Grašo (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)
Detour (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka) Detour (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)
Foto: HRT Foto: HRT
Foto: HRT Foto: HRT

Ženska klapa Luka (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Sinoć je u Centru Zamet održana svečanost dodjele Porina, i to nakon šest godina. Na Kvarner su stigla i četiri kipića - dva u ruke Zvjezdana Ružića za jazz-album i izvedbu, a slavljenici su i Boris Štok za album alternativne glazbe te ženska klapa Luka za folklorni album.

Ulogu favorita opravdao je Vojko V, koji je od šest nominacija pobijedio u tri: najbolji album, album klupske glazbe i najbolji spot. Grupa Detour,koja večeras nastupa u Pogonu kulture, nagrađena je za izvedbu grupe s vokalom i najbolji pop-album, Goran Bare za rock, a Goran Karan za album zabavne glazbe.

Najbolju vokalnu suradnju imali su Massimo i Vatra, najbolju žensku vokalnu izvedbu Josipa Lisac, a mušku Petar Grašo, koji je izveo i pjesmu godine "Ako te pitaju" te se prvi puta u dugogodišnjoj karijeri okitio tom prestižnom nagradom.

Najbolji novi izvođač godine je grupa Ogelj, koja je nagrađena i Porinom za najbolji album etno-glazbe "Domaj". U kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe, Porina je dobio Berislav Šipuš za album "Zajedno". 

Nagrade su uručene i ovogodišnjim dobitnicima Porina za životno djelo, Ibrici Jusiću i Silviju Glojnariću, a Paolu Sfeciju uručen je Porin za posebna dostignuća u glazbi.

U glazbenom dijelu nastupio je dobar dio nominiranih glazbenika, a među prezenterima su se našla poznata imena poput Ćire BlaževićaDanijele i Eme GračanMie DimšićElvisa StanićaMrleta i Prlje, dok je dvojac Ferlin -Battifiaca još jednom s pozornice pozvao na pomoć maloj Mili Rončević, čemu se pridružila i pjevačica grupe Detour Gina.

Poslušajte što su novinarima nakon dodjele Porina rekli Petar Grašo i Vojko V:

Grašo nakon Porina

Vojko nakon Porina

Komentari