Dragan Ogurlić, novinar, pisac i nakladnik: kako je živjeti od riječi?

Dragan Ogurlić, novinar, pisac i nakladnik: kako je živjeti od riječi?

Gloria Fabijanić Jelović i Dragan Ogurlić (Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka)

Dragan Ogurlić, riječki i novinar i pisac te direktor riječke izdavačke kuće Naklada Val, gost je u emisiji "Box in" Radio Rijeke. Objavio je 14 autorskih knjiga, a oko stotinu uredio i producirao, kao i mnoštvo reportaža, feljtona, pripovijesti i raznoga drugog štiva u različitim publikacijama.

Osnovnu školu i gimnaziju Dragan Ogurlić završio je u Rijeci, a studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1989. godine radi u riječkom "Novom listu" kao novinar i urednik. Od 2012. na čelu je izdavačke kuće Adamić, kao direktor i glavni urednik. Od svibnja 2017. vlasnik je i urednik izdavačke kuće Naklada Val.

Kao direktor izdavačke kuće Adamić, od početka 2012. do konca 2016. potpisao je kao urednik svih 65 objavljenih naslova. Najuspješniji među njima su "Smijeh slobode" Borisa Pavelića (tri izdanja), "Razgovori sa Smojom" Borisa Dežulovića (dva izdanja), "Blago Jadrana" Danijela Frke i Jasena Mesića, "Zovem u vezi posla" Bobe Đuderije, monografija "Grabovac" te monografije Primorsko-goranske županije, Rijeke i Opatije, slikovnice, etno-kuharice, zbirke poezije i čakavske zbirke.

U Nakladi Val nastavlja objavljivati recentna izdanja (monografija "Radoičić", monografija Općine Kanfanar, "O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera"...), a na adresi Ivana Zajca 20 u Rijeci otvara ured i knjižaru. Mnoštvo je tema otvoreno u razgovoru između Dragana Ogurlića i Glorije Fabijanić Jelović, što možete poslušati u audiozapisu:

Dragan Ogurlić, 1. dio - pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Dragan Ogurlić, 2. dio - pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari