Drugi dan Porto etno festivala: kušajte tradicionalnu hranu iz svijeta

Drugi dan Porto etno festivala: kušajte tradicionalnu hranu iz svijeta Drugi dan Porto etno festivala: kušajte tradicionalnu hranu iz svijeta
Predstavnici Italije na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka) Predstavnici Italije na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)
Degustacija tradicionalnih jela iz svijeta na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka) Degustacija tradicionalnih jela iz svijeta na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)
Predstavnici Italije na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka) Predstavnici Italije na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)

Degustacija tradicionalnih jela iz svijeta na Porto etno festivalu (Foto: Selina Sciucca / HRT Radio Rijeka)

U Rijeci se nastavlja treći po redu Festival svjetske glazbe i gastronomije Porto etno. U središtu grada od 10 i 30 do 17 sati kuhat će se tradicionalna hrana Rusina, Ukrajinaca, Albanaca, Srba, Slovenaca i Roma, pripremljena za degustaciju, a cijena porcije bit će 10 kuna.

Ujedno, bit će proglašeni najbolji zalogaji u okviru Natječaja za najbolji zaboravljeni kuharski recept, a u žiriju su legendarni chef Stevo Karapandža i masterchefica Srđana Jevtić.

Glazbeni dio festivalskog programa danas se odvija na dvije lokacije, u 19 i 30 u riječkom HNK nastupit će Porto etno orkestar , Putokazi i Iva Bittova, a na Trgu Riječke rezolucije u 21 počinje nastup Cinkuša. U 22 i 30 slijedi nastup turske atrakcije Baba Zula, a 45 minuta nakon ponoći nastupa francuski elektro duo Acid Arab.

Poslušajte djelić atmosfere:

Kako zvuči Porto Etno, pripremila Nina Deranja

Komentari