Društvo za zaštitu životinja Rijeka traži volontere

Društvo za zaštitu životinja Rijeka traži volontere

Foto ilustracija: Pixsell

Društvo za zaštitu životinja Rijeka neprofitna je, humanitarna i dobrovoljna udruga građana koja već 25 godina u Rijeci i okolici pomaže odbačenim i izgubljenim životinjama - a sada im trebaju volonteri.

Udruga je osnovana kako bi sprječavala zlostavljanja i nehumano postupanje prema životinjama te podizala svijest ljudi o nužnosti plemenitog odnosa prema životinjama. Zbog toga organizira predavanja, izložbe i dobrotvorne akcije, registrira i sprječava negativne pojave i postupke prema životinjama, surađuje s drugim sličnim udrugama, veterinarskim ambulantama i inspekcijom i sl. 

Najkompleksnija aktivnost Društva je briga o napuštenim i zlostavljanim psima u skloništu, smještenom u šumskom predjelu između Viškova i Kastva. Sklonište je podijeljeno na pedesetak bokseva, a za stotinjak pasa se svakodnevno brinu volonteri. Osiguravaju im hranu, svježu vodu, šetnje i istrčavanje te veterinarsku skrb. U ovom skloništu psi nemaju određeni rok boravka, odnosno ne usmrćuju se, već imaju osiguran smještaj do udomljenja ili prirodne smrti. 

S obzirom na velik broj pasa u azilu, volonteri kojih nema dovoljno fizički se i psihički iscrpljuju – stoga se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže radu Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Od volontera se očekuje da dolaze u azil, puštaju pse iz bokseva, čiste dvorište i bokseve, pripremaju hranu i vodu za pse, vode ih u šetnju, pruže im njegu i pažnju. Po potrebi, volonteri održavaju i sam azil sitnijim popravcima poput krpanja ili nadomještanja mreža u boksevima i slično, kao i manjim građevinskim radovima. Također pomažu pri udomljenju pasa i razgovoraju s potencijalnim udomiteljima.

Brigom za napuštene životinje i njihovim sretnim udomljenjem doprinosimo zdravijoj,uljuđenijoj i kulturnijoj sredini humanih i plemenitih ljudi, poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka. Njihove kontakte možete pronaći ovdje.

Komentari