Druženje s Lorom Tomaš među policama Filodrammatice

Druženje s Lorom Tomaš među policama Filodrammatice

Foto: GKR

U ponedjeljak 18. listopada u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica bit će održan razgovor i druženje s autoricom Lorom Tomaš, a sve u sklopu Književne rezidencije "Kamov" koju provodi Gradska knjižnica Rijeka.

Rezervacija mjesta je obvezna i vrši se na mail: prijave.programi@gkri.hr.

Ove premijerne godine za rezidencijalni program Gradske knjižnice Rijeka zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske stiže Lora Tomaš.

Ova diplomirana indologinja, profesorica engleskog i njemačkog jezika autorica je zanimljive biografije, a u sklopu programa provest će dva tjedna stvarajući u Rijeci.  

Rana verzija njezina prvog romana naziva "Slani mrak" ušla je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019. godine, a kasnije mu je pridodana i kratka priča Prozor s pogledom, odabrana za finale natječaja Festivala europske kratke priče 2018. Za roman prvijenac Slani mrak dobila je nagradu "Slavić" Društva hrvatskih književnika 2020.

Autorica je nekoliko godina provela u južnoj Aziji pišući reportaže i književnu kritiku za tamošnje publikacije, a sad se u Zagrebu bavi književnim prevođenjem i podučavanjem jezika.

 

Komentari