Državno odvjetništvo: "Čistoća je nesavjesno odlagala otpad"

Državno odvjetništvo: "Čistoća je nesavjesno odlagala otpad"

Građani su lani u listopadu zapriječili put kamionima "Čistoće" (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Protiv riječkoga Komunalnog društva Čistoća i odgovornih osoba Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je optužni prijedlog Prekršajnom sudu. Čistoća se tereti da je ljeti prošle godine nesavjesno odlagala otpad zbog kojeg se s deponija Viševac i Marišćina širio nesnosni smrad.

Odvjetništvo smatra da su u Čistoći bili dužni brinuti za odlaganje otpada, a to nisu činili. Propustili su balirati, prevoziti i skladištiti komunalni otpad na način kojim se izbjegava širenje neugodnih mirisa, što je pogoršalo kvalitetu života ljudi na području Viškova i zapadnog dijela Rijeke.

Predsjednik Kriznog eko-stožera Eko Halubje Josip Katalinić pozdravlja pokretanje postupka jer smatra da netko ipak mora odgovarati za ono što su građani Rijeke proživljavali u četiri ljetna mjeseca prošle godine.

Glasnogovornica Čistoće Marina Babić Brusić tvrdi da je sve što su radili bilo u skladu sa zakonom, a neželjene nuspojave su, kaže, priznali i ranije i od toga ne bježe.

Prekršajni postupak je u tijeku, a sud će odlučiti prihvaća li optužni prijedlog Državnog odvjetnišva. Javlja Blanka Uzelac:

Komentari