E-nastava na tabletima u OŠ Vežica

E-nastava na tabletima u OŠ Vežica

OŠ Vežica povećala je broj razreda s e-nastavom (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Tabletima se ove godine koristi pet odjela petih i šestih razreda, a prvi u Hrvatskoj besplatno će dobiti udžbenike u pdf-obliku te e-udžbenike.

Osnovna škola Vežica nastavlja prošlogodišnji pilot-projekt primjene tableta u nastavi umjesto klasičnih udžbenika. Lakše torbe i manje knjiga prednosti su novih tehnologija. Od njih ne zaziru ni učitelji s dugogodišnjim iskustvom. Škola Vežica ovaj je pilot projekt uvela lani u jednom osmom razredu. Nastavljen je zbog velikog interesa roditelja u tri peta i dva šesta razreda.

Ove godine su roditelji prepoznali vrijednost tog projekta tako da su za 90 posto učenika od tih petih razreda financirali sami, tumači ravnateljica OŠ Vežica Violeta Nikolić. Škola je pak za osamnaestero učenika slabijega imovinskog stanja uređaje osigurala sama. Dosadašnja su iskustva dobra.

Osim digitalnih kompetencija koje ih itekako očekuju u budućnosti učenici imaju mogućnost aktivnije sudjelovati u nastavi, učitelji imaju mogućnost implementirati ICT u nastavi, promijeniti način rada, kaže Loredana Zima Krnelić, voditeljica projekta. A takav je način, barem u ovoj školi, urodio većom aktivnošću, motivacijom i boljim školskim uspjehom. Javlja Danijela Minić:

Komentari