E-učionica za darovite učenike slavi 25 godina

E-učionica za darovite učenike slavi 25 godina

Svečanost povodom velike obljetnice (Foto: Grad Rijeka)

U Rijeci je svečano obilježena 25. obljetnica E-matematičke učionice koja djeluje u Osnovnoj školi Gornja Vežica. Pet na kvadrat, iliti 25 godina je prošlo otkad je u toj školi pokrenuta E-matematička učionica za darovitu djecu.

Njeni su polaznici tijekom godina ostvarivali odlične rezultate na natjecanjima i kasnije u srednjoj školi te gotovo svi završili fakultete. Ove školske godine E-učionicu pohađa stotinjak učenika od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola s područja grada Rijeke, kaže ravnateljica škole Bojana Matešin.

E-učionica pokrenuta je uz pomoć Grada Rijeke koji će je i dalje nastaviti pomagati, istaknula je na svečanosti održanoj u gradskoj vijećnici pročelnica za odgoj i školstvo Sanda Sušanj. Program "E-matematička učionica" uključuje i pripremu za natjecanja, kao i zabavnu matematiku kako bi se učenike potaklo na pronalaženje ne samo matematičkih, nego i životnih rješenja. Da je grad Rijeka iznimno aktivan u radu s darovitim učenicima, ukazuje i činjenica da će upravo u našem gradu sljedeće godine biti organiziran Međunarodni kongres posvećen radu s darovitim učenicima. Poslušajte razgovor s ravnateljicom Bojanom Matešin:

Komentari