Elaie Filipović iz Škrljeva nova Kraljica Riječkog karnevala

Elaie Filipović iz Škrljeva nova Kraljica Riječkog karnevala Elaie Filipović iz Škrljeva nova Kraljica Riječkog karnevala
Vavekparićani i prva nagrada za scenski nastup (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Vavekparićani i prva nagrada za scenski nastup (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)
Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka
Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka
Ključ je naš! (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Ključ je naš! (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Roberta Dešković, Elaie Filipović i Petra Prar (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

U Rijeci je počelo peto godišnje doba, a od sinoć gradom i službeno vladaju karnevalisti. Meštar Riječkog karnevala Toni preuzeo je ključeve grada i dobio novu Kraljicu. Zove se Elaie Filipović i članica je Škrljevskih maškari.

Karnevalska skupina Škrljevske maškari prvi je put prijavila kandidatkinju za izbor Kraljice Riječkog karnevala - i uspjela. 24-ogodišnja Elaie Filipović je 22. kraljica riječkog karnevala, još jedna u nizu plavuša na toj dužnosti. Elaie je studentica menadžement komunikacija, ali će studij u Zagrebu morati pričekati bar idućih mjesec dana.

Škrljevske maškari dogovorile su se sa svojom kandidatkinjom da će ju prijavljivati na izbor dok ne pobijedi, a njoj je to uspjelo od prve. Pa da nitko ne mora ponavljati gradivo, Elaie će pratiti Meštra Tonija na svim karnevalskim dužnostima idućih godinu dana. Prvi put već u subotu na Halubajskom karnevalu.

Prva pratilja Kraljici je Petra Prar iz riječke udruge Gušti su gušti, a druga pratilja Roberta Dešković sa svojom je karnevalskom udrugom Vavek parićani iz Matulja osvojila i nagradu za najbolji scenski nastup grupe. 14-ero člana ekipa isto toliko dana nije spavala, nego pripremala nastup, a izuzetno uspješnu inspiraciju pronašli su u supertalent teatru sjena. 

Prvi put je u izboru kraljice sudjelovala i publika u Dvorani mladosti elektronskim glasovanjem. Kandidatkinja je bilo samo šest, što znači da je svaka druga dobila neku od nagrada, a u izboru im nije pomoglo što su isticale Rijeku kao spoj pomorske i karnevalske tradicije, što su na maškare išle još u maminom trbuhu ili nudile svima u oscjenjivačkom sudu nove zube. 

A što se ključa grada tiče, u petak se sve važno događalo pred Bijelom kućom, pa je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iza ograde pred Bijelom kućom predao ključ Rijeke Meštru Toniju. Poslušajte dio atmosfere:

Komentari