"Elle" - francuski film s nepredvidljivom pričom

"Elle" - francuski film s nepredvidljivom pričom

Detalj iz filma (Foto: Art-kino Croatia)

Ako želite gledati film sa sjajnom nepredvidljivom pričom i odličnom glumicom u glavnoj ulozi, onda svakako pogledajte francuski film "Elle". Redatelj je Paul Verhoeven, a proteklih je dana bio na programu riječkoga Art-kina Croatia.

Film Elle dobitnik je dvaju Zlatnih globusa, za najbolju glumicu (Isabelle Huppert) i film s neengleskog govornog područja, a režirao ga je nizozemski redatelj Paul Verhoeven, koji je 1992. godine napravio svjetski hit Sirove strasti sa, sjećamo se, Sharon Stone i Michaelom Douglasom u glavnim ulogama.

Nisam taj film spomenula slučajno jer i u ovome filmu tema je strast: ljubavna, seksualna, poslovna, ali na način da cijelo vrijeme pratimo priču i koliko god bili sigurni da je glavni negativan ovaj ili onaj lik, do kraja filma ne možemo biti sigurni, s tim da je i sam kraj filma opet takav da ga ni u snu nismo mogli predvidjeti. Da ne "spojlam" sadržaj, samo ću reći da se radi o uspješnoj poslovnoj ženi koja biva brutalno silovana, a prema tom činu se odnosi na, hajmo reći, neuobičajen način.

Film, začudo, ima i komične scene i dijaloge, zato je i svrstan u komediju, dramu i triler, i te duhovite scene i dijalozi ga razlikuju od Sirovih strastiElle, s druge strane, neće biti svjetski hit, samim tim što je francuski film, ali ne sumnjam da će biti u kategoriji nominiranih za najbolji strani film za nagradu Oscar, a osim te nominacije, vrlo će vjerojatno i glumica biti u kategoriji najboljih glavnih ženskih uloga. Jesam li u pravu, doznat ćemo već sutra, kada će biti objavljene nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.

Komentari