Najoptimističnija Klasa optimist autorici donijela nagradu HND-a

Najoptimističnija Klasa optimist autorici donijela nagradu HND-a Najoptimističnija Klasa optimist autorici donijela nagradu HND-a
Nagrada Marija Jurić Zagorka Ivi Črnjar Ivančan za radijsko novinarstvo (Foto: HRT - Radio Rijeka) Nagrada Marija Jurić Zagorka Ivi Črnjar Ivančan za radijsko novinarstvo (Foto: HRT - Radio Rijeka)

Iva Črnjar Ivančan (Foto: HRT - Radio Rijeka)

Novinarka Radio Rijeke Iva Črnjar Ivančan dobila je Nagradu Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo što je dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo. Nagrađena je za emisiju Klasa optimist iz studenoga 2018. godine u kojoj je gost bio hrabri desetogodišnjak Mauro Barak.

3. svibnja je Svjetski dan slobode medija, dan kada Hrvatsko novinarsko društvo tradicionalno nagrađuje novinare koji su izvrsno radili u godini što je za nama. Na svečanosti što je održana u Novinarskom domu u Zagrebu godišnju nagradu za radijsko novinarstvo dobila je naša Iva Črnjar Ivančan za emisiju Klasa optimist što je emitirana 24. studenoga 2018. godine.

Krajem travnja Mauro je proslavio 11. rođendan doznali smo na Facebook stranici "Pomoć za malog Maura Baraka" na kojoj i dalje možete pratiti njegovu priču i pronaći informacije kako mu pomoći.

Toga dana u emisiji su gostovali Mauro Barak i njegova mama Ines Hrelja Barak. Povod razgovoru bila je činjenica da dječak boluje od rijetke bolesti - neokoštavanja potkoljenice, a hrvatski zdravstveni sustav njegovo liječenje smatra - neisplativim.

Priča o dječaku koji svakim novim korakom pomiče granice potaknula je brojne reakcije. Priču možete i pročitati, a razgovor ponovno preslušati OVDJE.

Hrvatsko novinarsko društvo je novinarom godine proglasilo reportera N1 televizije Hrvoja Krešića, dok je nagradu za životno djelo dobila novinarka i urednica Sanja Modrić, donedavna komentatorica i pomoćnica glavnog urednika Novog lista i to, kako je istaknuto u obrazloženju nagrade, za njezinih dugih i uspješnih 40 godina novinarstva.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobilo je Mario Pušić za tekst "Ušli župnik, paroh i hodža u kafić", objavljen u Jutarnjem listu. Nagradu Nikša Antonini za novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Pixsella Robert Anić za fotografiju katastrofalnih poplava u Jasenovcu.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo dobio je reporter Ranko Stojanac za izvještavanje o krizi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj, a nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobili su snimatelji dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Šibeniku Goran Bunjevac i Milan Živković za svoj doprinos u reportaži "Samo je jedan Mrvica" prikazanoj u HTV-ovoj emisiji "Puls".

Nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo i nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo dobili su Ilko Čimić i Oriana Ivković Novokmet za cjelokupni novinarski rad na razotkrivanju afere "Hotmail" i načina djelovanja "grupe Borg". Poslušajte:

Nagrade HND-a, pripremila Aleksandra Funes

Tris: Iva Črnjar Ivančan, pripremila Neva Funčić

Komentari