Energetska obnova škole u Lovranu: bolji uvjeti za rad i ušteda energije

Energetska obnova škole u Lovranu: bolji uvjeti za rad i ušteda energije Energetska obnova škole u Lovranu: bolji uvjeti za rad i ušteda energije
Foto: PGŽ Foto: PGŽ
Foto: PGŽ Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima i načelnik Općine Lovran Bojan Simonič obišli su danas osnovnu školu Viktora Cara Emina u Lovranu na kojoj su dovršeni radovi energetske obnove vrijedni 5.479.935,55 kn, u čemu je PGŽ sudjelovala s 1,9 milijuna kuna, a Općine Lovran sa 600 tisuća kuna.

"Važnost ovog projekta je da su zadovoljni učenici i njihovi učitelji jer zgrade u kojima borave davno su građene i trošile su jako puno energije, a sada su bilježimo uštede od 50 do 70 posto. Sav novac koji se uštedi može se upotrijebiti za druge izvannastavne aktivnosti", rekao je župan Zlatko Komadina te dodao da je energetska obnova najveći projekt Županije u školstvu, uključeno je osam objekata, a vrijednost investicije je 40 milijuna kuna.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je da je ovo generacijski projekt obnove škola i sportskih dvorana u Primorsko-goranskoj županiji. "Danas smo došli do kraja, svi objekti su završeni, a ova škola u Lovranu bila u najgorem stanju sa energetskim certifikatom. Nakon završenih radova škola ima energetski certifikat B i ovim se putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali", rekla je pročelnica Stilin.

Naglasila je u ovoj investiciji PGŽ kroz kreditno zaduženje učestvovala sa 16 milijuna kuna, no za djecu se isplati zadužiti, zaključila je Stilin. Lovranska osnovna škola prema riječima ravnateljice Ive Herceg sada ima puno bolje uvjete za rad.

Komentari