EPK 2020: Kampus kulturnih producenata izvedbenih umjetnosti

EPK 2020: Kampus kulturnih producenata izvedbenih umjetnosti

Sudionici međunarodne edukacije u Fužinama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

U sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture u Fužinama je otvoren međunarodni kampus namijenjen edukaciji kulturnih producenata i profesionalaca iz raznih dijelova svijeta: Indonezije, Latvije, Litve, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Norveške.

U međunarodnom kampusu, čiji program traje do 16. lipnja, sudjeluje 29 polaznika, a za njih petero iz Primorsko-goranske županije program izobrazbe je besplatan.

Tematski je kampus vezan uz razne oblike izvedbenih umjetnosti, ističe direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva u projektu RIJEKA 2020 d.o.o. Irena Kregar Šegota.

Polaznici će učiti od vrhunskih stručnjaka, kaže Kregar Šegota, o izvedbenim umjetnostima pd performansa, do novog cirkusa, kazališta, uličnog teatra, plesa...

"Za projekt Rijeka 2020 ovo je važno zbog nekoliko razloga. To je jedan od susreta koji u Rijeku i Primorsko-goransku županiju dovode međunarodne stručnjake te promoviraju sve ono što se radi u kulturnom i kreativnom sektoru, ali predstavljaju i kvalitetnu turističku promociju cijelog županijskog područja", tvrdi direktorica. Poslušajte izjavu: 

Kregar Šegota: Jedan od programa koji promovira cijelu PGŽ, pripremio Nenad Lučić

Komentari