"EPK, ciao, ciao, ciao!": riječki bendovi online za oproštaj od Rijeke 2020

"EPK, ciao, ciao, ciao!": riječki bendovi online za oproštaj od Rijeke 2020

Foto: Rijeka 2020

"EPK, ciao, ciao, ciao!" naziv je koncerta riječkih glazbenika i bendova kojim u petak 30. travnja završava programski dio projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020. Podsjećamo, titula EPK je zbog pandemije koronavirusa Rijeci i irskom Galwayu produljena do kraja travnja.

Maratonski koncert će se od 19:30 do 23:30 moći pratiti u online prijenosu putem mrežne stranice Rijeke 2020, na YouTube kanalu Kanala Ri te uživo u njihovu programu. U skladu s epidemiološkim mjerama, ni ovo događanje neće fizički ugostiti publiku. 

Scenografija za ovaj događaj bit će postavljena u Exportu, a nastupaju The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3. 

U pauzama između nastupa bendova Lena Stojiljković i Dražen Zima razgovorat će s akterima EPK projekta. 

Tako će o programu volontiranja u kulturi razgovarati s Asjom BrusićAmrom Ramić i Eminom Bašić, o Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću s Jelenom MilićZoranom Krušvarom i Magdalenom Lupi Alvir, o programima koji su aktivirali građanske inicijative razgovarat će s Ivonom MilošVesnom Lokas i Petrom Mamulom.

O umjetnosti koja je svoje mjesto našla u javnim prostorima Kvarnera i na pročeljima zgrada u vidu murala razgovarat će s umjetnicima Katarinom KožulKristinom Barišić i Vladimirom Tomićem, a o trajnim skulpturama koje su na Kvarner dovele umjetnike svjetskoga glasa s Ivom Kelentrić i Moranom Matković.

Razgovor sa Zoranom Majstorovićem i Jelenom Tondini publiku će prisjetiti na Porto Etno festival. O zgradama kulture koje su izgrađene u sklopu EPK projekta govorit će Ivan Šarar i Vojko Obersnel, a o edukativnim programima i sveučilišnim studijima koji su proizašli iz EPK projekta Tanja Kalčić i Snježana Prijić Samaržija. 

Snimka događanja bit će emitirana na Trećem programu Hrvatske televizije 1. svibnja u 21 sat, a prije toga će od 20 sati HTV3 emitirati i posebnu emisiju "EPK Rijeka 2020 – što nam je ostavila".

Komentari