Evgenij Onjegin 2. i 4. travnja – Novi dirigent, novi Onjegin, novi Lenski

Evgenij Onjegin 2. i 4. travnja – Novi dirigent, novi Onjegin, novi Lenski

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Opera u sedam lirskih slika i tri čina Petra Iljiča Čajkovskog “Evgenij Onjegin” nastala je u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu u režiji Michała Znanieckog. Ne propustite slavnu i najizvođeniju rusku operu u svijetu – posljednje izvedbe “Evgenij Onjegina” u Rijeci!

[Osvrt, 5. travnja] - Posljednja ovosezonska izvedba opere "Evgenij Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog sinoć je po drugi put odigrana pred ispunjenim gledalištem riječkoga HNK Zajca. Nova pjevačka podjela, predvođena sjajnim Waltterijem Torikkom u naslovnoj ulozi i Anamarijom Knego kao suptilnom Tanjom, kao i Aljažom Farasinom u ulozi Lenskoga, posve je promijenila sliku premijerne izvedbe, dobivši na snazi glumačkog izraza i glasovno dignuvši operu na višu razinu. Posebno je u izvedbi briljirao izvrstan orkestar, vođen muzikalnom rukom maestra Ville Matvejeffa, pa je ova romantična slavenska opera dobila pamtljiv ovosezonski završetak. (Gloria Fabijanić Jelović)

Nakon premijera u HNK Ivana pl. Zajca i u HNK u Zagrebu 2014. te repriza u 2015,  dugoočekivane dvije izvedbe s novom podjelom na sceni riječkog Kazališta bit će 2. i 4. travnja u 19.30.

Prema romanu u stihovima poznatog ruskog romantičara Aleksandra Sergejeviča Puškina nastala je slavna opera Petra Iljiča Čajkovskog Evgenij Onjegin kojom će dirigirati Ville Matvejeff; blazirani gost plemić Evgenij Onjegin je Waltteri Torikka, finski bariton koji je riječku publiku već osvojio kao Don Giovanni, a mladi pjesnik Vladimir Lenski je Aljaž Farasin, slovenski tenor u čijim ste izvedbama uživali u La Traviati (Alfredo), Carmen (Don Jose) i Rigolettu (Vojvoda od Mantove), dok ulogu vlastelinke Larine i njene kćeri Tatjane ponovno pjevaju Mirella Katarinčić Toić i Anamarija Knego.

Pjevat će i Ivana Srbljan kao Olga, Neda Martić kao Filipjevna, Slavko Sekulić kao Knez Gremin, Dario Bercich kao Saretzki, Sergei Kiselev kao Triquet, uz zbor i orkestar Opere te ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

 

Komentari