Festival Perforacije kreće večeras uz plesnu predstavu "Shake it off"

Festival Perforacije kreće večeras uz plesnu predstavu "Shake it off" Festival Perforacije kreće večeras uz plesnu predstavu "Shake it off"
Igor Zenzerović, Studija jednog zagrljaja (Foto: Festival Perforacije) Igor Zenzerović, Studija jednog zagrljaja (Foto: Festival Perforacije)
Josipa Bubaš, Ljepota (Foto: Festival Perforacije) Josipa Bubaš, Ljepota (Foto: Festival Perforacije)
Šimun Stankov, Arbajt (Foto: Festival Perforacije) Šimun Stankov, Arbajt (Foto: Festival Perforacije)

Mia Zalukar i Bruno Isaković – Shake it off (Foto: Festival Perforacije)

Festival Perforacije i Noć performansa, u organizaciji udruge Domino, nakon zagrebačkog izdanja te uspješnih gostovanja u Dubrovniku i Koprivnici, uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti, putuje u Rijeku.

Riječko izdanje Perforacija, u četvrtak, 15. srpnja u 20 sati u prostoru Filodrammatice otvara premijera predstave Shake it off, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar. Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Malo sutra i udruge Domino, čija se posljednja faza realizirala kroz desetodnevnu umjetničku rezidenciju na otoku Cresu. Riječ je o predstavi koja svoju atmosferu gradi kroz fizički naboj vibracija i drhtaja.

Noć performansa u Rijeci održat će se u petak, 16. srpnja s početkom u 17 sati na Korzu performansom Igora Zenzerovića, Studija jednog zagrljaja koji traje 23 minute 59 sekundi. Nastavlja se u 18 sati, također na Korzu, performansom Andreja Zbašnika "Poštar" te završava izvedbom Josipe Bubaš, Ljepota u galeriji Filodrammatica s početkom u 19 sati.

Perforacije u Rijeci obogaćuje predstava "Arbajt", autorskog tima koji čine Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač i Espi Tomičić. Predstava Arbajt nastala u koprodukciji UPPU PULS i udruge Domino bavi se promišljanjem sličnosti i mogućih poveznica rada na gradilištu i izvođača na sceni, ukazujući time na, često pogrešnu, romantizaciju rada u kazalištu.

Gostovanje u Rijeci ostvarujemo u suradnji s udrugom Prostor Plus, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Obzirom na nove epidemiološke mjere koje od ponedjeljka, 12. srpnja, obuhvaćaju Primorsko-goransku županiju, bili smo primorani otkazati dio izvedbi planiranih u okviru festivala Perforacije u Rijeci. Većinu programa ipak održavamo, ali pod uvjetom da događaju prisustvuju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom (u elektronskom ili pisanom obliku).

Molimo da svoj dolazak najavite na: perforacije@gmail.com Više o festivalu saznajte OVDJE.

Komentari