Festival pučkoga teatra: pobjednici iz Velike Gorice

Festival pučkoga teatra: pobjednici iz Velike Gorice Festival pučkoga teatra: pobjednici iz Velike Gorice
Riječka "Hetero parada" (Foto: Festival pučkog teatra) Riječka "Hetero parada" (Foto: Festival pučkog teatra)
Teatar Kerekesh (Foto: Festival pučkog teatra) Teatar Kerekesh (Foto: Festival pučkog teatra)
Sinoćnja "Ritina škola" (Foto: Festival pučkog teatra) Sinoćnja "Ritina škola" (Foto: Festival pučkog teatra)
Špiro Guberina (Foto: Festival pučkog teatra) Špiro Guberina (Foto: Festival pučkog teatra)
(Načelnici spuštaju festivalsku zastavu (Foto: Festival pučkog teatra) (Načelnici spuštaju festivalsku zastavu (Foto: Festival pučkog teatra)
Detalj iz predstave "Sve u tri..." (Foto: Festival pučkog teatra) Detalj iz predstave "Sve u tri..." (Foto: Festival pučkog teatra)

Foto: Festival pučkog teatra

U Omišlju je sinoć završio 15. Festival pučkog teatra Omišalj - Čavle. Kao najbolju među osam izvedenih predstava publika je izabrala "Sve u tri..." Scene 10410 Gorica – POU Velika Gorica.

U Čavlima i Omišlju redale su se predstave: Sve u tri... Scene 10410 Gorica – POU Velika Gorica, zatim Teatar Kerekesh iz Varaždina i Ljubaf, Istarsko narodno kazalište Pula i Mistero Buffo, Gradski teatar Mali princ iz Omiša i Stranka ljubaviRi Teatar Rijeka i Hetero paradaKumpanija Štorije – Punat izvela je predstavu Marelica i preslicaŽeljko Vukmirica došao je s monokomedijom Narodnjaci i za kraj, sinoć, Ritina škola kazališta Planet art.

Zadnja predstava ovogodišnjega Festivala pučkog teatra bila je Ritina škola kazališta Planet art iz Zagreba. Izveli su je sinoć na omišaljskom trgu Prikešte prepunom publike glumci Nataša Janjić i Marko Torjanac, ujedno i redatelj predstave.

Od otvorenja festivala u Gradu Grobniku 19. lipnja, u osam festivalskih dana, naizmjence na Grobniku i u Omišlju izvodile su se predstave prema odabiru selektora Festivala pučkog teatra Stojana Matavulja. Publika je odlučila: najbolja je predstava Sve u tri... iz Velike Gorice. Drugo mjesto pripalo je Hetero paradi koju izvodi riječki Ri Teatar, a treće Teatru Kerekesh i predstavi Ljubaf. Kao nagradu, dobili su deset, pet i tri tisuće kuna. 

Na kratkoj završnoj svečanosti sudjelovala je glazbeno-scenska skupina omišaljske osnovne škole pod vodstvom Dragice Vukušić, s uprizorenjem moderne Pepeljuge te ženska klapa Mažurana. Okupljenima su se obratili počasni direktor festivala Špiro Guberina te načelnici općina Čavle i Omišalj Željko Lambaša i Mirela Ahmetović.

Festivalska zastava spuštena je uza zvuke sopila, a svi okupljeni već su počeli razmišljati o sljedećem, 16. Festivalu pučkoga teatra Omišalj - Čavle sljedećega ljeta.

Komentari