Festival znanosti: Dobrodošli u budućnost!

Festival znanosti: Dobrodošli u budućnost! Festival znanosti: Dobrodošli u budućnost!
Organizacijski odbor riječkog Festivala znanosti (Foto: Gloria Fabijanić Jelović/Radio Rijeka) Organizacijski odbor riječkog Festivala znanosti (Foto: Gloria Fabijanić Jelović/Radio Rijeka)

U Rijeci i još 10 hrvatskih gradova počeo je Festival znanosti, manifestacija koja uz puno zabave nastoji javnost nadahnuti znanjem i upozoriti na važnost znanosti u našem životu. Festival se ove godine prvi put održava i u Dubrovniku, tako da pokriva sve sveučilišne gradove, a već tradicionalno organizira se i u manjim sredinama, poput Malog Lošinja ili Raba.

Glavna tema je budućnost, a budućnost je uvijek u pokretu, rekla je na današnjem otvorenju jedanaestog izdanja Festivala znanosti u riječkog Gradskoj vijećnici dr. Rajka Jurdana Šepić. Na 11 lokacija širom grada održat će se 84 razna sadržaja kroz radionice, kvizove, projekcije filmova, natjecanja, predavanja i predstave. Festivalska događanja će trajati do 26. travnja, a ulaz je slobodan. Raspored događanja potražite na mrežnim stranicama Festivala.

Priređivanju znanstvenog festivala i ove su godine zajednički prionula sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru, Britanski savjet za kulturne veze u Zagrebu (British Council), zagrebački Tehnički muzej, riječka udruga Zlatni rez te Prirodoslovni muzej Dubrovnik. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uz pomoć lokalne uprave, gradova i županija. Cilj je svima približiti znanost kao osnovnog pokretača tehnološkoga napretka.

Riječani koje zanima znanost moći će pogledati, među ostalim, izložbu radova studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, sudjelovati na radionici "Kako preživjeti?", tribini o budućnosti obrazovanja, predavanjima Korada Korlevića, Krešimira Pavelića, Tomislava Domazeta i drugih znanstvenika te predstavljanju dvaju CD-ova znanstvenopopularne radijske emisije iz prirodoslovlja i matematike Baltazar Radija Rijeke. Javlja Gloria Fabijanić Jelović:

Komentari