Filmovi Liburnia Film Festivala najprije u riječkim kvartovima

Filmovi Liburnia Film Festivala najprije u riječkim kvartovima

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Kao najava 19. Liburnia Film Festivala, što će biti održan od 23. do 27. kolovoza u Opatiji, u petak i za vikend, u organizaciji LFF-a, Riječani će neke od filmova moći pogledati na Drenovi, na Potoku i/ili na Rastočinama. Ulaz na sve projekcije je slobodan!

U petak 23. srpnja u novom Društvenom centru Drenova u 21 sat počet će ciklus rock dokumentaraca koji će otvoriti "Tusta", nagrađivani film Andreja Korovljeva o frontmenu benda KUD-a Idijoti.

U subotu 24. srpnja u parku preko puta "Boom bara" na Potoku, u sklopu programa Slučajno kino, prikazat će se "Majči", film redatelja Josipa Lukića koji je dokumentirao razgovore sa svojom izuzetno otvorenom majkom bogatog životnog iskustva.

Nadalje, u nedjelju se Slučajno kino "seli" u obližnji park/dječje igralište Giordana Bruna na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice, gdje će se prikazati dokumentarac "Ljubavna odiseja" Tatjane Božić. Film prati redateljičin život koja u potrazi za odgovorima odlučuje posjetiti svojih pet bivših ljubavi.

Ovogodišnje 19. izdanje LFF-a održat će se na nekoliko lokacija u Opatiji te će se u konkurenciji prikazati 23 dokumentarca i još 24 izvan konkurencije, najavila je direktorica festivala Jelena Androić.

Programski direktor Oliver Sertić razmatrao je više od 80 filmova, od čega je 20 iz Primorsko-goranske i Istarske županije, pa kaže da je unatoč pandemiji produkcija potentnija no ikad.

I ove godine, građani se mogu uključiti u realizaciju festivala. Poslušajte poziv volonterima voditeljice ureda Mirele Pašić, a potom najavu riječkih projekcija u sklopu festivala direktorice Androić:

Mirela Pašić: Poziv za volontere bit će otvoren 26. srpnja, pripremio Albert Petrović

Jelena Androić najavila riječke projekcije, pripremio Dražen Zima

Komentari