Flekavac Gradskog kazališta lutaka je višestruko nagrađena predstava!

Flekavac Gradskog kazališta lutaka je višestruko nagrađena predstava! Flekavac Gradskog kazališta lutaka je višestruko nagrađena predstava!
Sretna kućica (Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka) Sretna kućica (Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)
Nove zgode Wande Lavande ((Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka) Nove zgode Wande Lavande ((Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)

Foto: Gradsko kazalište lutaka u Rijeci

Predstava "Flekavac" autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica na 53. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-a nagrađena je s čak pet nagrada od strane stručnog i dječjeg žirija.

Nagrađeni su Nina Mitrović za tekst, Renata Carola Gatica za režiju, Alena Pavlović za kreaciju lutaka i scenografiju te Ivana Đula i Luka Vrbanić za glazbu i tekstove songova.

Dječji žiri proglasio je Flekavca najboljom predstavom 53. Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF održanom 24. rujna.

Predstava je nastala kao zajednička kreacija cjelokupnog autorskog i glumačkog tima, a bavi se pitanjem koliko su se promijenili odnosi roditelja i djece danas u odnosu na vremena samo jedne generacije unazad. Priča je univerzalna, ali se radnja događa u Rijeci.

Nagrađivani Flekavac na repertoaru je Gradskog kazališta lutaka Rijeka 5. listopada u 18 sati te 6., 7. i 8. listopada u 17.30 i 19 sati. 

Osim Flekavca Gradsko kazalište lutaka najavilo je predstave za nadolazeći tjedan pa tako Nove zgode Wande Lavande možete pogledati 28. i 29. rujna u 18:00, dok Sretnu kućicu 1. i 2. listopada u  17:30 i 19:00 kao i 3. listopada u 11:00 i 18:00.

Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice. Cijena ulaznice je 25,00 kuna.

Komentari