"Forme zaustavljanja": riječka svakodnevica zaustavljena u knjizi

"Forme zaustavljanja": riječka svakodnevica zaustavljena u knjizi

Naslovnica knjige (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Nova knjiga na riječkom književnom nebu: "Forme zaustavljanja" autorice Nevene Šegota. Riječ je o romanu čija je radnja vezana uz Rijeku, Korzo i njegovu svakodnevicu u kojoj umirovljenici komentiraju svijet oko sebe.

Knjiga nosi naslov "Forme zaustavljanja", a autorica je Riječanka Nevena Šegota. Priča je to koja "(...)počinje sličicom s riječkog Korza, vinjetom koja locira glavnu "glumicu" u političku mentalitetsku realnost našega doba, produbljujući, slobodnim asocijacijama, svaki čas schnitzlerovski unutarnji monolog ekskurzijama u teme ljubavi, Crkve, međudržavne arbitraže," dio je predgovora knjizi koji potpisuje Amir Muzur.

"Roman je vezan uz Rijeku i svakodnevicu nekolicine umirovljenika koji se okupljaju u kavani na Korzu i komentiraju kako prolaznike tako i konobare, ali i gradsku te državnu politiku. U romanu nema konkretnih događanja, no sve je ispunjeno malim promjenama rituala i nervozom koja proizlazi iz tih promjena," piše u recenziji knjige Igor Žic.

Cijeli tekst računa na čitalačku publiku starije životne dobi koja ima vremena raspravljati o malim i velikim nepravdama brzog i površnog življenja. A što o romanu kažu autorica Nevena Šegota, recenzent Igor Žic i Goran Crnković u ime izdavača riječkog ogranka Matice Hrvatsku? Poslušajte:

"Forme zaustavljanja": riječka svakodnevica zaustavljena u knjizi, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari