[FOTO] Pogledajte kako učitelji i nastavnici PGŽ poručuju Vladi: NE!

[FOTO] Pogledajte kako učitelji i nastavnici PGŽ poručuju Vladi: NE! [FOTO] Pogledajte kako učitelji i nastavnici PGŽ poručuju Vladi: NE!
OŠ Sveti Matej Viškovo / Facebook OŠ Sveti Matej Viškovo / Facebook
OŠ Zamet / Facebook OŠ Zamet / Facebook
OŠ Bakar i Područna škola Škrljevo / Facebook OŠ Bakar i Područna škola Škrljevo / Facebook
OŠ Hreljin / Facebook OŠ Hreljin / Facebook
OŠ Kantrida / Facebook OŠ Kantrida / Facebook
Scuola Elementare Belvedere / Facebook Scuola Elementare Belvedere / Facebook
OŠ Vladimir Gortan / Facebook OŠ Vladimir Gortan / Facebook
Prva sušačka hrvatska gimnazija / Facebook Prva sušačka hrvatska gimnazija / Facebook
OŠ Čavle / Facebook OŠ Čavle / Facebook
OŠ Omišalj / Facebook OŠ Omišalj / Facebook
OŠ Turnić / Facebook OŠ Turnić / Facebook

OŠ Sveti Matej Viškovo / Facebook

Nakon jučerašnje ponude Vlade, od ranog jutra učitelji i nastavnici diljem Hrvatske započeli su internetsku kampanju s porukom "NE". Među njima su se našli i brojni učitelji i nastavnici Primorsko-goranske županije.

Na Facebook stranici Podrška roditelja nastavnicima u štrajku tijekom jutra objavljuju se fotografije iz osnovnih škola diljem Hrvatske na kojima učitelji poručuju da ne prihvaćaju ponudu Vlade, držeći natpise "NE" u rukama. Fotografije s istom porukom dijele se i u drugim grupama koje okupljaju nastavnike i učitelje na društvenim mrežama.

Prosvjetni radnici izjasnit će se u srijedu i četvrtak o Vladinoj ponudi za prestanak štrajka u školama - nudi se rast osnovice i dodataka na plaću od ukupno 10,4 posto, a o rezultatima referenduma koji bi trebali biti poznati u četvrtak ovisi hoće li štrajk biti prekinut. 

Po završetku jučerašnjeg sedmosatnog sastanka, premijer Andrej Plenković objavio je konačnu ponudu sindikatima obrazovanja, koji štrajkaju već više od mjesec dana - na njihove zahtjeve za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto ponudio je rast plaća od ukupno 10,4 posto. 

Nakon sinoćnjih pregovora, čelnik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec izjavio je kako Vladina ponuda nije ono što su sindikati tražili - a to je povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. "To nije ono što smo mi tražili. Stavit ćemo prijedlog na referendum i ovaj put nećemo sugerirati članstvu što da odluče budući da se radi o njihovim plaćama", rekao je Mihalinec.

Komentari