FOTO: Što biste jeli kad biste u šoping morali na livadu i u šumu?

FOTO: Što biste jeli kad biste u šoping morali na livadu i u šumu? FOTO: Što biste jeli kad biste u šoping morali na livadu i u šumu?
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka

Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka

Zapečena čuvarkuća, kolači od koprive, kandirane latice ruža, sok i sirup od kadulje, kruh od žira, marmelada od bazge, samo su neke od delicija što su ih od samoniklog bilja pripremili Mladi čuvari okoliša i ponudili prolaznicima na riječkom Korzu.

Učenici osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Društva Naša djeca Rijeka, prezentirali su znanje stečeno tijekom školske godine kroz terenske radionice: prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode i preživljavanje u prirodi, bile su teme nesvakidašnjih jela što su ih Mladi čuvari okoliša na Korzu nudili prolaznicima.

Mlađi učenici iz Osnovne škole Fran Franković, stariji učenici iz Osnovne škole Čavle i učenici Ugostiteljske škole Opatija ukupni su pobjednici natjecanja između 17 prijavljenih ekipa i škola. Najekoplakat napravili su učenici mlađih razreda OŠ Fran Franković s Drenove, a u tu školu odlazi i nagrada za "Najekić" - maskotu od otpadnog eko-materijala te priznanje za cjelokupnu prezentaciju. Za higijensko-estetko uređenje izložbenog prostora posebno priznaje dobila je OŠ Kantrida.

Učenici su pokazivali znanje u 17 disciplina, među ostalim, u prepoznavanju zaštićenih objekata prirode u Primorsko-goranskoj županiji, prepoznavanju samoniklog bilja te spravljanju jela od nekonvencionalnih izvora iz prirode. Tijekom natjecanja istaknuli su se i učenici OŠ Zamet, OŠ Srdoči, OŠ Kantrida, OŠ Čavle te OŠ dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore. Među srednjoškolcima najbolji su bili ugostitelji iz Opatije, a odlične su rezultate postigli i učenici Ekonomske škole Mijo Mirković te Prirodoslovno-grafičke srednje škole.

Poslušajte što biste mogli jesti kad biste u šoping morali na livadu i u šumu:

Komentari