Frigane ribe za Riječane

Frigane ribe za Riječane

Blagdansko raspoloženje (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)

Tradicionalno uz blagdan sv. Nikole na Trgu Republike Hrvatske Riječane je dočekao miris friganih riba. Tvrtka "Ugor" donirala je tisuću porcija ribe, za koje se čekalo u redu.

Riječki Trg Republike Hrvatske danas je izgledao mrvicu drugačije nego svakog drugog dana: dobar dio površine ostavljen je dobrim ljudima koji su, uz malo dobre volje, učinili lijep znak pažnje prema brojnim sugrađanima. Nisu učinili ništa posebno, ali baš u tome i jest snaga poteza. Frigala se srdela, 150 kila ili tisuću porcija i bilo je dobro, nestalo je brzo.

Uz donatore iz Ugora u podjelu su se uključili Mlinar sponzoriranjem dovoljnih količina kruha te tvrtka Promocija koja je organizirala friganje. Uz podršku Grada Rijeke, organizator događanja Apostolat mora razveselio je brojne Riječane, posebno one slabijeg imovinskog stanja, pa im je barem blagdan svetog Nikole učinio ljepšim i humanijim u svakom pogledu.

Svi uključeni u akciju bili su zadovoljni njenim učinkom, a o razlozima višegodišnjega doniranja ribe sugrađanima vlasnik Ugora Ive Bočina kaže da im je čast što svake godine mogu ljude malo slabije platežne moći ugostiti, da se ovdje okupe i da mogu blagovati frišku ribu. Poslušajte što je među ribama, ribarima i kuharima zabilježio Josip Krmpotić:

Komentari