PGS, IDS i Lista za Rijeku: Bojimo se da će država opet u ponor devedesetih

PGS, IDS i Lista za Rijeku: Bojimo se da će država opet u ponor devedesetih

Foto: Pixsell

Klubu zastupnika PGS-a, IDS-a i Liste za Rijeku pridružio se i Furio Radin. "Još smo jači i sigurniji u svoju snagu pa ustrajemo u borbi za regionalizaciju i sve dobre projekte koji Rijeku, Istru, otoke i Gorski kotar mogu učiniti još boljim mjestom za življenje", rečeno je na konferenciji.

Bit ćemo konstruktivna oporba koja nije apriori protiv svega, a uvijek je za pronaći najbolje rješenje kako bismo bili prava, moderna država, najavili su. Početak rada Vlade nije nas zadovoljio, kaže Darijo Vasilić i dodaje: "Bojimo se da se u ovom četverogodišnjem mandatu neće promijeniti bitne stvari, a to je rekonstrukcija sustava državne uprave, državnih agencija, rekonstrukcija državnog aparata, što je jedan od ključnih razloga kako razviti gospodarstvo i olakšati komunikaciju s poduzetnicima". "Jedinom gradskom ministru želimo puno sreće, ali tražimo više", kaže Danko Švorinić. "Nažalost, ni Vlada ni premijer niti jednom nisu spomenuli regionalizam ni decentralizaciju. Činjenica su tek ideološke priče, a to nije dobro za ovu zemlju, od toga se treba odmaknuti i rješavati konkretne stvari", ističe Švorinić.

"Svim silama trudit ćemo se da Hrvatska ne ode u ponor u kojem je bila devedesetih, na relativiziranje antifašizma ne pristajemo", najavljuje Boris Miletić. "Znajući da su se i naši nonići borili i izborili za slobodu i da su je ostvarili te vratili Istru matici domovini, za nas Istrijane i sve na ovim prostorima, to je apsolutno neprihvatljivo. Prema tome, danas od jednog člana Vlade negirati antifašizam, temeljne ustavne vrijednosti, za nas kao političare, ali i naše građane apsolutno je neprihvatljivo", zaključuje Boris Miletić. Poslušajte prilog:

PGS i IDS, pripremio Josip Krmpotić

Komentari