Fužinski turizam odličan unatoč problemima

Fužinski turizam odličan unatoč problemima

Detalj iz Fužina (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Fužine i ove godine staru godinu ispraćaju u podne. Turizam u toj općini cvjeta, ali ima i probleme: turistički vlak, barke i brod neće voziti i ploviti.

Kraj godine u turizmu Općine Fužine obilježit će dvije oprečne priče. U turistički najperspektivnijoj sredini Gorskog kotara, kvalitetni će sadržaji tijekom nadolazećih blagdana privući brojne goste i izletnike, no u jednom dijelu ponude stvari se ne odvijaju onako kako su Fužinarci željeli. 

Nakon barki i izletničkog vlaka, u Fužinama je lani na jezeru Bajer nabavljen i izletnički brod, sva tri sadržaja su objedinjena pod istim koncesionarom, koji prema ugovorenim uvjetima najma zaradom nije mogao pokriti troškove, kaže načelnik Općine Fužine Marinko KauzlarićKoncesionari su podnijeli zahtjev za raskidanjem ugovora. Brod je spremljen na zimski vez, vlak garažiran, a barke izvađene iz jezera. Razmišlja se o raspisivanju novog natječaja i valorizaciji tih sadržaja, govori Kauzlarić.

Za razliku od početka mjeseca, kraj prosinca u fužinskom turizmu donijet će neusporedivo bolje stvari, smatra direktor općinskog turističkog ureda Marinko Jakovljević. Broj posjetitelja na podnevnom ispraćaju stare godine u središtu Fužina iznova bi mogao biti impozantan jer, kaže Jakovljević: I ove godine će voziti dva organizirana vlaka iz Rijeke, razgovara se o eventualnom dolasku jednog vlaka iz Zagreba, a imamo i dosta predbilježbi agencija koje će goste dovesti na ispraćaj stare godine u Fužine, gdje očekujemo oko 10 tisuća posjetitelja.

Zbog najava dobre popunjenosti smještajnih kapaciteta, gosti Fužina moći će, kao i lani, večer prije podnevnog ispraćaja stare godine uz jezero Bajer prošetati s bakljama do spilje Vrelo. Čini se da razloga za prednovogodišnji posjet Fužinama doista ne manjka.

Komentari