Giuseppe Nicodemo: U Rijeci su mi se ostvarili snovi

Giuseppe Nicodemo: U Rijeci su mi se ostvarili snovi

Giuseppe Nicodemo i Mario Lipovšek (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Giuseppe Nicodemo, glumac i v.d ravnatelj Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke bio je današnji gost Maria Lipovšeka. Tijekom “obeda” upoznali smo Giuseppea koji od svibnja 2008. godine živi u našem gradu.

U Rijeci su mi se ostvarili snovi. Tu sam našao ljubav, radim ono što volim odnosno bavim se glumom. Kupio sam i stan, otkrio je simpatični glumac koji je rođen 1979. godine u mjestu Teglio Veneto pokraj Portogruara. U tom je gradiću odrastao s “nonićima” jer su roditelji radili. Pohađao je državnu osnovnu školu a kasnije sjemenište jer je htio postati svećenik i “spašavati ljude” odnosno želio je postati misionar. 

Nakom glumačke akademije (Civica accademia d’arte drammatica Nico Pepe) u Udinama, Giuseppe Nicodemo je došao u Rijeku. Njegova prva predstava s Talijanskom dramom bila je Večeras improviziramo (Stasera si recita a soggetto). Redatelj je bio Paolo Magelli.

Imao sam malu ulogu, prisjeća se Giuseppe koji je najavio predstave talijanskog ansambla u sezoni 2016/2017.

Bit će tu i repriza, i predstave za djecu. Ali ona najvažnija biti će 26. studenoga. Radi se o premijeri predstave La locandiera (Gostioničarka) kojom ćemo proslaviti 70. obljetnicu rada Talijanske drame, objasnio je Giuseppe Nicodemo koji je tijekom razgovora s našim Marijom otkrio što voli i ne voli u našem gradu gdje se osjeća kao kod kuće i gdje je počeo jesti ribu.

Poslušajte:

 

Na obed - Giuseppe Nicodemo, pripremio Mario Lipovšek

Komentari