Glazbenici na kalendaru "Riječki dečki"

Glazbenici na kalendaru "Riječki dečki"

Prodaju kalendara započela je Leonora Surian (Foto: Libra)

Novogodišnji humanitarni kalendar „Riječki dečki 2014." na kojem su fotografije riječkih glazbenika - od klasika do rocka - u prodaji je u Inovinama na Korzu, Opatiji i Tower centru.

Prvi kalendar Riječki dečki objavljen je 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo više od 300 riječkih dečki različitih karaktera, dobi i zanimanja: dečki iz susjedstva, brucoši, sportaši, branitelji, doktori znanosti, dečki iz medija i marketinga, kulturnjaci, ragbijaši, dečki koji znaju dobro kuhati (a nisu kuhari), Riječani sa zagrebačkom adresom, dečki i njihovi kućni ljubimci, dečki vezani uz more. 

Riječ je o dokumentarnim fotografijama snimljenima na ljetnim koncertima održanim na krovu Towera, a prihod od prodaje kalendara, kao i proteklih godina, namijenjen je dječjem domu Oštro-Kraljevica, rekle su predsjednica i osnivačica humanitarne udruge Riječki dečki Leonora Surian i Dunja Pavešić.

Na kalendaru su glazbenici Fran ŽivkovićVoljen Grbac, Klapa Nevera, Alen PolićMarinada, My Buddy Moose, Belfast Food, Marko Tolja, En Face, Padre i The Shaiones, kao i rasplesana publika koja je bila na koncertu na kojemu su snimane fotografije.  

Korištene su fotografije Tee CimašNela PavletićaIgora KovačićaDamira ŠkomrljaArsena MiletićaVedrana Karuze i Lucia Vidotta. Plan je prodati tisuću primjeraka kalendara po cijeni od po 45 kuna, što znači da bi se Domu doniralo 45 tisuća kuna. Javlja Biserka Belić:

Komentari