Goranska kiparska radionica: u ovogodišnjem sazivu radit će Hraste i Milić

Goranska kiparska radionica: u ovogodišnjem sazivu radit će Hraste i Milić Goranska kiparska radionica: u ovogodišnjem sazivu radit će Hraste i Milić
S jedne od ranijih Radionica, ove godine autori će biti svima "na oku" u centru Lokava (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka) S jedne od ranijih Radionica, ove godine autori će biti svima "na oku" u centru Lokava (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Jedan od skulptura nastalih u Goranskoj kiparskoj radionici u prirodnom okruženju (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Goranska kiparska radionica Lokve ove godine će u Gorskom kotaru obogatiti svoj fundus drvenih skulptura, a nove će umjetnine, kao i sve dosadašnje, trajno izložiti u prirodnom okruženju. Ove godine radit će Kažimir Hraste i Zdravko Milić.

Sadržajan program ovogodišnjih aktivnosti predstavljen je tijekom skupštine Radionice koja, nakon opsežnih priprema, u ovoj godini planira privesti kraju tiskanje svoje monografije.

Njezin 38. saziv će početkom lipnja obilježiti rad dvojice uglednih umjetnika. Kipar Kažimir Hraste radit će na skulpturi tematskog naziva "Šuma Striborova", dok je Zadravko Milić osmislio drveni monolit visine četiri metra.

Izrada skulptura odvijat će se u središtu naselja Lokve, čime se željelo omogućiti zainteresiranima da svakodnevno prate proces nastanka umjetnina.

Stvaralačke zamisli ovogodišnjih autora na skupštini je predstavio predsjednik Milutin Burić: 

Komentari