Goranski Tjedan Crvenog križa uz organiziranu rekreaciju

Goranski Tjedan Crvenog križa uz organiziranu rekreaciju Goranski Tjedan Crvenog križa uz organiziranu rekreaciju
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Korona kriza je smanjila uobičajeni broj sadržaja povodom Tjedna Crvenog križa, ali su, kao odgovor na okolnosti, aktivisti te humanitarne organizacije na području Gorskog kotara odlučili osmisliti zanimljiv program rekreacije građanstva. Svim odgojno-obrazovnim ustanovama uručili su donacije.

Petodnevnim, stručno vođenim rekreativnim programom u Delnicama su obuhvaćene sve dobne skupine, uključujući i umirovljenike te polaznike dječjih vrtića.

Na taj se način, pojašnjava ravnateljica Gradske organizacije Crvenog križa u Delnicama Snježana Krizmanić, ljude nakon duge goranske zime, ali i zbog smanjenog kretanja tijekom korona krize, željelo potaknuti na tjelovježbu i boravak u prirodi.

Mnogi to čine individualno, no u Crvenom križu žele ukazati i na važnost stručnog vođenja programa rekreacije. Kako bi odaziv bio što masovniji ostvarena je suradnja s udrugom umirovljenika. Zainteresirani su organizirani u grupama s optimalnim brojem do petnaestak sudionika, a za dječje vrtiće je posebno osmišljena aplikacija preko koje se odvija stručno vođenje tjelovježbe.

Osim rekreacije, tijekom ovogodišnjeg Tjedna Crvenog križa u Gorskom kotaru nije zanemarena niti edukacija. Radi provedbe programa izobrazbe iz prve pomoći, svim odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Grada Delnica i šest goranskih općina donirana su 22 edukativna kompleta s medicinskom opremom.

Poseban komplet pripremljen je i uručen Skijaškom klubu Goranin, kako bi se poboljšala razina pružanja pomoći pri eventualnim sportskim ozljedama. Poslušajte više:      

Treba se kretati!, pripremio Nenad Lučić

Komentari