Goransko savjetovalište "Izvor" pomaže u prevladavanju svakodnevnih teškoća

Goransko savjetovalište "Izvor" pomaže u prevladavanju svakodnevnih teškoća

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa u Delnicama Krizmanić i stručne volonterke koje u jedinom goranskom savjetovalisštu pružaju psihoterapeutsku i druge oblike pomoći (Foto: Nenad Lučić / Radi

Sve je više djece i odraslih koji pri prevladavanju svakodnevnih teškoća traže savjetodavnu, psihoterapeutsku i slične oblike pomoći. Potvrđuju to i podaci prezentirani na konferenciji za novinare Savjetovališta "Izvor" koje djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa u Delnicama.

To je jedino savjetovalište takve vrste na području Gorskog kotara. U njegovom radu volonterski su angažirane četiri stručnjakinje za različite vrste psihoterapije, potpora korisnicima je besplatna, a osim Gorana pomoć je dosad zatražilo i nekoliko osoba iz Rijeke i Zagreba.

Savjetovalište "Izvor" dobro surađuje s goranskim školama pri rješavanju raznih teškoća učeničke populacije, a od problema odraslih jedan je i ove godine posebno dominirao, ističe pedagoginja Tanja Jakovac. "Ove godine je najviše slučajeva bilo vezano uz partnerske odnose. Mnogo je razvoda brakova. Međutim, bilježimo i primjere pomirenja, koji u konačnici rezultiraju stvaranjem još kvalitetnijih odnosa među partnerima, kao i kvalitetnijim brakom."

Poslušajte:

Jedino goransko savjetovalište, pripremio Nenad Lučić

Komentari