Gošća iz Italije Marion Spiero punih 75 godina posjećuje Opatiju

Gošća iz Italije Marion Spiero punih 75 godina posjećuje Opatiju Gošća iz Italije Marion Spiero punih 75 godina posjećuje Opatiju
Ruže za Marion Spiero (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Ruže za Marion Spiero (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)
Na terasi hotela "Kvarner" (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Na terasi hotela "Kvarner" (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)
Zdravica uz pjenušac (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Zdravica uz pjenušac (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)
Marion Spiero i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmović (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Marion Spiero i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmović (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Marion Spiero (94) sedam i po desetljeća vjerna Opatiji (Foto: Jelena Butković / Radio Rijeka)

"Opatija je moja ljubav", rekla je gospođa Marion Spiero, koja u Opatiju dolazi punih 75 godina. Za nju je organizirano primanje u hotelu "Kvarner", gdje su joj opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i predstavnici Turističke zajednice dali prigodne darove.

Odrasla u Budimpešti, Marion Spiero još je kao 12-godišnjakinja s roditeljima došla iz Budimpešte na liječenje u Opatiju. Zatim je i sama počela dolaziti, i odsjeda u hotelu "Kvarner" punih 75 godina.

Na primanju je rekla kako je osoblje "Kvarnera" vrlo ljubazno i da su joj oni kao obitelj. U 94-godini života odlično izgleda, redovno pliva, malo jede i još je prošle godine svakodnevno šetala do Lovrana. 

Nikada nije ni pomislila promijeniti mjesto boravka, zbog, kako je rekla, ljubavi prema Opatiji. Gospođa Spiero imala je prilike promatrati promjene u Opatiji. Ne sviđa joj se modernizacija, a posebnu primjedbu ima na dogradnju hotela "Kvarner" za koju kaže da je "užasna".

Opatijski gradonačelnik pozvao je gospođu Spiero kao gošću na Bečki tjedan, koji će se održati početkom rujna. "Nadam se da ću moći doći", rekla je gospođa Spiero, koja se za koji dan vraća u Milano. Javlja Jelena Butković:

Komentari