Gospel i duhovna glazba za Božićni koncert riječkog kazališta

Gospel i duhovna glazba za Božićni koncert riječkog kazališta

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Tradicionalni Božićni koncert zbora riječke Opere, koji će nas i ove godine uvesti u pravo blagdansko, božićno raspoloženje, održat će se u srijedu, 21. prosinca 2016. u 20 sati u HNK Ivana pl. Zajca.

Pod naslovom "Gospel i duhovna glazba", zborovođa i dirigentica Nicoletta Olivieri uz tradicionalne je božićne pjesme za prvi dio programa koncerta odabrala gospel, kršćansku crnačku glazbu iz SAD-a, što se najčešće sastoji od višeglasnog pjevanja. Tako će se na koncertu moći čuti pjesme kao što su "Joshua fit the battle of Jericho", "Hear my prayer", "Listen to the lambs" ili primjerice "Amazing grace".

Drugi dio koncerta donosi najpoznatije tradicionalne božićne pjesme, poput tradicionalnih hrvatskih "Narodi nam se" ili "Radujte se narodi", te svjetskih božićnih klasika kao što su "We wish you a merry Christmas", "White Christmas" ili nezaobilazna "Silent night / Tiha noć" Franza Grubera iz 1818. godine. Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će uz klavirsku pratnju Vladimira Babina, a pod vodstvom Nicolette Olivieri.

Komentari